Balçovalı Kadınlar Şiddete Dur Dedi

Balçovalı Kadınlar Şiddete Dur Dedi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Balçova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM), şiddete karşı bir farkındalık eylemi düzenledi. Balçovalı Kadınlar ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin katıldığı eylemde Başkan Fatma Çalkaya “Şiddet durana kadar sesimizi yükselteceğiz” diye konuştu.

Balçovalı Kadınlar Şiddete Dur Dedi
Balçovalı Kadınlar Şiddete Dur Dedi

Tüm dünyada 25 Kasım tarihinde çeşitli etkinlikler ve farkındalık eylemleri yapılan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Balçovalı Kadınlar da şiddete dur dedi. Balçova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa organize edilen eylem Balçova Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Balçovalı Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eylemde ilk olarak kadına karşı şiddet eylemleri hakkında bilgi verilmesi ve şiddete karşı toplumun tüm kesimleri tarafından alınması gereken önlemlerin anlatıldı. Eyleme katılan kadınlar Başkan Fatma Çalkaya ve YÜKAM Müdürü Prof.Dr. Huriye Toker ile birlikte hazırlanan panoya boyalı ellerini basarak Şiddete Karşı mesaj verdi.

Balçovalı Kadınlar Şiddete Dur Dedi
Balçovalı Kadınlar Şiddete Dur Dedi

Bilgilendirmenin Kadına karşı mücadelenin bir gün değil 365 gün olması gerektiğini ifade eden Balçova belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Ne yazık ki İstanbul sözleşmesinin bir gecede iptal edilmesi ile hukuksal anlamda kadınlar şiddete karşı yalnız bırakıldı. Bu yüzden kadınlar güçlü olmadan şiddet bitmeyecektir. Kadınlar ekonomik alanda, siyasal alanda güçlü olursa şiddet o kadar çabuk biter. Özellikle siyaset alanında çok güçlü olmamız gerekiyor. Kadınlarla ilgili yasalara kadınlar kendileri imza atmalıdır. Biz yerel anlamda Balçova’da bunu gerçekleştiriyoruz. 2004 yılından bu yana Semtevlerimiz ile başlattığımız kadın harekatını yasal anlamda güçlendirmek ve sürdürülebilir kılmak için 2019 stratejik planımıza Kadın başlığını koyduk. Bu ay da Yerel Eşitlik Eylem Planımızı bitirdik ve meclisimizden geçireceğiz. Kısacası biz şiddetsiz bir toplum oluşuncaya kadar sesimizi hep yükseltip mücadele edeceğiz” diye konuştu. (İzmirHaberleri)

Bir Cevap Yazın