CHP’li Beko: Çadır skandalı bir akıl tutulmasıdır!

CHP’li Beko: Çadır skandalı bir akıl tutulmasıdır!
CHP’li Beko: Çadır skandalı bir akıl tutulmasıdır!

Kızılay’ın AHBAP’a çadır satmasının bir akıl tutulması olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kızılay’ın nasıl çökertildiğini çok iyi bildiklerini belirterek yöneticilerine istifa çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in haberiyle gündeme gelen Kızılay’ın depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne çadır satmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kızılay’ın zaten içi boş, yandaşlarına yüksek maaşlar sağlayan bir kurum haline getirildiğinin üstüne bastı.

Havanın eksi 10, eksi 20’leri gördüğü günlerde, depremzedeler buz gibi havada donarken, kar amacı gütmeden karşılıksız yardım ve hizmet için var olan Kızılay’ın envanterindeki çadırları bekletmeden bölgeye göndermesi gerekirdi” diyen Beko, “Ama Kızılay kuruluş amacını unutarak, tüzüğüne aykırı bir şekilde ülkemizde faaliyet gösteren AHBAP isimli derneğe elindeki 2 bin 50 adet çadırı 46 milyon liraya satmayı tercih etmiş! AHBAP bir dernek olarak bu çadırların dağıtımını binlerce gönüllü genciyle yapmak istiyorsa Kızılay’ın bir kamu kuruluşu olarak bu çadırları tamamen ücretsiz şekilde göndermesi gerekirdi. Hem liyakatsiz kadroların bölgeye yetişemeyecek, hem de senin yapman gerekeni yapmak için gönüllü olan sivil toplum kuruluşlarına parayla çadır satacaksın. Bir akıl tutulması var. Kızılay’ın yöneticilerinin bir an önce istifa etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

155 YILLIK KURUM AKP DÖNEMİNDE YERLE BİR EDİLDİ

Kızılay’ın holdingleştirildiğini ve çökertildiğini vurgulayan İzmir Milletvekili Kani Beko şunları da ekledi: “Depremde sınıfta kalan ve devasa bütçesi olan Kızılay, liyakatsiz AKP’li yöneticiler tarafından adeta adım adım çökertildi. Kızılay’ın görevleri AFAD’a devredilmiş, kurum bir holdinge dönüştürüldü. Bu yüzden bu gün hala milyonlarca depremzede yurttaşa çadır ve konteyner ulaştırılamadı. 155 yıl önce kurulan Kızılay’ın köklü yapısı AKP döneminde yerle bir edildi!”

AFAD’ın görevlerinden birinin de barınma ihtiyacını karşılamak olduğunu bunun için de Kızılay’a çadır ürettirmesi gerektiğini hatırlatan Beko, AFAD yönetiminin 2 buçuk yıl Kızılay’dan tek bir çadır bile almadığını, 3 ay önce 60 bin çadır siparişi verdiğini ifade ederek, “Hazır tesis varken AFAD olarak 2,5 yıl neden Kızılay’a çadır ürettirmediniz? Deprem olmasını mı beklediniz? Tanımlı tek işiniz bu olmasına rağmen afete, depreme hazırlıksız yakalandınız. Bu halkın on yıllardır ödediği deprem vergileri nerede? Kendi yandaşlarına, vakıflarına yedirdiler. TÜRGEV ve TÜRKEN üzerinden zenginleştiler” şeklinde konuştu. (İZMİRHABERLERİ)

CHP’li Beko: Çadır skandalı bir akıl tutulmasıdır!

Bir Cevap Yazın