Çiğli Belediyesi İşçilerinin Maaşı Eksik Yattı

Tüm-Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Çiğli Belediyesi İş Yeri Temsilciliği, işçilerin alacakları hakkında şu açıklamayı yaptı,

Bizler Çiğli Belediyesi’nde görev yapmakta olan kamu emekçileriyiz. Belediyemizde yetkili sendika ile Belediye yönetimi
arasında geçtiğimiz yıl, 1 Nisan 2023 ilâ 31 Mart 2024 tarihleri arasını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalanmıştır. Yapılan bu sözleşme kapsamında aylık olarak Toplu İş Sözleşmesi farkları biz kamu emekçilerine ödenmektedir. Mevcut sözleşme 5 Temmuz 2023 tarihinde imzalandığı için, kamu emekçileri olarak öncelikle Toplu İş Sözleşmesinden doğan geriye dönük alacaklarımızın ödenmesinde sorunlar yaşadık. Sendikamız TÜM BEL-SEN üyelerinin aldığı basın açıklamaları yapılması kararı neticesinde; Sözleşmenin imzalanmasından beş ay sonra geriye dönük alacaklarımızın bir kısmını; bir sonraki ay da kalan kısmını alabildik.

Başkan Utku Gümrükçü Bize Yanıt Vermiyor

Bunlara ek olarak diğer aylarda da alacaklarımızın ödenmesi konusunda sorunlar yaşadık, kimi aylarda ise alacaklarımızın maaş bordrolarımıza bile yansıtılmaması durumlarıyla karşılaştık. Yaşadığımız her sorunda, belediye başkan yardımcıları ve müdürler ile yaptığımız görüşmelerde sorunların çözümü için Belediye Başkanı ile görüşmemiz belirtilmiş ve Belediye Başkanı tarafından verilmiş emirler doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etmişlerdir. Kamuoyunun hatırlayacağı üzere, geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz yazılı basın açıklamasında da ifade ettiğimiz üzere Çiğli Belediye Başkanı Sayın Selim Utku Gümrükçü, bugün itibariyle yaklaşık bir buçuk yıldır sendikamızın yazılı ve sözlü randevu taleplerine olumlu yanıt vermemekte ve bizlerle görüşmemektedir.

Bugüne geldiğimizde, Şubat ayı maaşlarımızda Toplu İş Sözleşmesi farklarımız ödenmemiştir. Yaklaşık yirmi gün geçmiş olmasına rağmen ne zaman ödeneceğine dair Belediye Başkan Yardımcısı ile birçok kez görüşmüş olmamıza rağmen net bir bilgi alamamış durumdayız. Bizlerle birlikte işçi arkadaşlarımız da aynı sorunları yaşamaktadır. Çiğli Belediyesi’nin farklı şirketlerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın bir kısmı yaklaşık üç aydır maaşlarını alamamış, bir kısmı ise son maaşlarının yaklaşık yarısını alabilmiş durumdadır. Çiğli Belediyesi’ndeki işçi-memur tüm emekçilerin maaşlarında yaşamış olduğu sıkıntıların, bu ay yatacak olan maaşlara yansıyıp yansımayacağı belirsizdir. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut enflasyonist ortamda, Çiğli Belediyesi’nde görev yapmakta olan işçi-memur tüm emekçiler, günü ek hesap kullanarak, kredi çekerek, kredi kartı kullanarak kurtarmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz ayın maaşlarının eksik yatması ve içinde bulunduğumuz ayın maaşlarındaki belirsizlik sebebiyle emekçilerin sırtındaki yük daha da artmakta ve artık taşıyamaz bir noktaya
ulaşmaktadır.

Maaşlarımız Eksiksiz Yatırılmalı

İki gün önce, önünde bulunduğumuz Çiğli Belediyesi ana binası önünde işçi arkadaşlarımız da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse, işçi-memur tüm emekçileri basın açıklaması yapmaya mecbur bırakan; emekçileri muhatap kabul etmeyenler, emekçilerin yaşadığı zorluklara rağmen hakkı olan alacaklarını ödemeyenler, emekçilerden yana tavır almayanlardır. Çiğli Belediyesi’nde görev yapmakta olan kamu emekçileri olarak, ödemelerde önceliğin emekçilere verilerek hem geçtiğimiz ay yatırılmayan Toplu İş Sözleşmesi farklarımızın bir an önce yatırılmasını hem de bu ay yatacak olan maaşlarımızdaki belirsizliğin giderilerek, maaşlarımızın eksiksiz bir şekilde yatırılmasını talep ediyoruz.
Toplu İş Sözleşmesi bir haktır. Sözleşmeyi imzalayan her bir tarafı, imzasının arkasında durmaya ve imzasını savunmaya çağırıyoruz. Belediye yönetimini emekçilerden yana tavır almaya çağırıyoruz. Aksi takdirde üyelerimizin mücadelesi, örgütlülüğü ve kararlılığından aldığımız güçle, üyelerimizin alacağı her türlü kararı uygulayacağımızı açıkça ifade etmek istiyoruz” (izmirhaberleri.net)

 

Bir Cevap Yazın