Cumhurbaşkanı Erdoğan: “6 Şubat’ta Türkiye, Tarihinin En Büyük Felaketiyle Uyandı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat’ta yaşanan depremin yıl dönümünde Türkiye’nin gösterdiği dayanışmayı ve inşa edilen deprem konutlarını anlattı. Yapılan çalışmalarla ilgili hedeflerini paylaşan Erdoğan, sürecin hiç kimsenin mağduriyetine yol açmadan tamamlanacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, tam bir yıl önce bugün, evleri yıkan, yürekleri dağlayan, yol açtığı acıların ömür boyu taşınacağı büyük bir felaketin yaşandığını hatırlattı. 6 Şubat gününün Türkiye için tarihinin en büyük felaketiyle başladığını belirten Erdoğan, depremin şiddetini ve etkilerini anlatarak, “İlki saat 4.17’de Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğünde, ardından aynı gün 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem ve şiddeti onlara yakın binlerce artçı sarsıntıyla adeta dünyamız başımıza yıkıldı.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Dayanışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 14 milyon insanı etkileyen, 11 şehrin 124 ilçesindeki 7 bin mahalle ve köyde ağır bir yıkıma neden olan bu felaket karşısında Türkiye’nin olağanüstü bir dayanışma sergilediğini vurgulayarak, dünyada benzer bir durumda pek az ülkenin bu kadar güçlü bir şekilde ayakta kalabileceğini ifade etti. “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile benzer felaketler karşısında yıllarca çaresiz kaldığını hep birlikte gördük, şahit olduk.” diyen Erdoğan, Türkiye’nin ise enkazların kaldırılması ve yeniden inşa sürecinde önemli adımlar attığını belirtti.

Yapılan İşler ve Hedefler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca, deprem sonrası inşa edilen konutlardan bahsederek, Hatay ve Gaziantep’te gerçekleştirilen kura çekimi ve anahtar teslimi törenlerine değindi. Erdoğan, Kahramanmaraş’ta da benzer bir etkinliğin gerçekleştirileceğini ve şehirde hızla yeni konutların yapımının devam ettiğini ifade etti. “Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim etmektir. Ardından bu sayıyı süratle 390 bine tamamlayacağız.” şeklinde konuşan Erdoğan, sürecin hiç kimsenin mağduriyetine yol açmadan tamamlanacağını belirtti.

Bakan Tekin’in Değerlendirmesi

Bakan Tekin, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Hamdolsun devletimiz ve milletimiz her türlü zorluğun üstesinden gelecek güçtedir ve devletimiz tüm imkânlarıyla milletimizin yanındadır. Yeni yuvalarına kavuşan depremzede vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

KAYNAK: BSHA HABER AJANSI

Bir Cevap Yazın