Egeli Doktora Öğrencisi Türkiye’yi İspanya’da Temsil Edecek

Egeli Doktora Öğrencisi Türkiye’yi İspanya’da Temsil Edecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi  Burak Durmaz, YÖK 100/2000 Doktora Bursu kapsamında “Doğal Ürünler ve Kozmetik” alanında çalışmasını yürüttüğü “Doğal Kaynaklardan DAO (Diamin Oksidaz) Pürifikasyonu ve Enzimle Zenginleştirilmiş Gıda Üretimi” başlıklı doktora tezi ile yaptığı başvuru Barcelona Üniversitesi tarafından kabul edildi.

Uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda yeni dönemde önemli adımlar attıklarını söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Lisanüstü eğitim yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz yürüttüğü başarılı çalışmalarla Ege Üniversitesi markasını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Doktora öğrencimiz Burak Durmaz’ın YÖK 100/2000 Doktora Bursu kapsamında yürüttüğü doktora tezi ile yaptığı başvuru, gıda ve beslenme alanında yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında saygın yere sahip olan Barcelona Üniversitesi tarafından kabul edildi. Başarısından dolayı öğrencimizi tebrik ediyor, yürüteceği çalışmalarda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesini uluslararası bilim dünyasında temsil etmenin gururunu yaşadığını belirten Durmaz, “İki ay süre ile alanında çok önemli çalışmaları olan  ‘The Food Bioactive Amines and Polyamines Research Group in The Food And Nutrition Campus of The University of Barcelona’ ile çalışma fırsatı bulacağım.  Bu süre içinde, patent başvurusunda bulunduğumuz doktora çalışmamı geliştirmeyi hedefliyorum. Üniversitemiz adına uluslararası akademik işbirliği sağlamaktan dolayı mutlu ve gururluyum” dedi.(İZMİRHABERLERİ) 

Bir Cevap Yazın