Konak, 11 Ülkeden Gençleri Ağırladı

Konak, 11 Ülkeden Gençleri Ağırladı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 11 ülkeden İzmir’e gelen üniversite öğrencilerini ağırladı. Batur, Erasmus Hareketliliği Karma Yoğun Programlar Projesi kapsamında, Yaşar Üniversitesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen gençlerle Basmane Semt Merkezi’nde buluştu. Öğrencilerin ziyaretine Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Toker ile Konak Belediye Meclisi üyeleri de eşlik etti.

Gençleri Konak’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü projelerle her zaman kadın, çocuk, genç ve dezavantajlı grupların yanında olduğunu vurguladı. Daha yaşanabilir bir dünya kurmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Batur, “Küresel iklim değişikliği ve doğal afetlerle sarsılan dünyamıza sahip çıkmak bugün hepimizin görevi. Sadece ülkemize, şehrimize, ilçemize değil, dünyaya sahip çıkmak, daha yaşanılır bir dünya için hep birlikte çalışmak öncelikli görevimiz, sorumluluğumuz olmalı. Bu yolda gençlerimizle birlikte çalışarak, birlikte projeler üreterek daha hızlı yol alacağımıza inanıyor, gençlerimize güveniyoruz” dedi.

“Dünya küresel bir köy”

Yaşanılan çağın sınırların ortadan kalktığı, dünyanın küresel köye dönüştüğü bir zaman dilimi olduğunu dile getiren Batur, iklim değişikliğine dikkat çekerek, “İklim değişikliği, tüm insanlığın dünyanın kaynaklarını sınırsızca tüketmesinden, tek evi olan bu gezegeni sorumsuzca kirletmesinden kaynaklanıyor. Sonuçlarını da tüm insanlık olarak birlikte yaşıyoruz, hepimiz zarar görüyoruz. Bugün çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek nesillere daha iyi, daha temiz, daha güzel bir dünya bırakmak için de hep birlikte çalışmalıyız. Konak’ta bu nedenle doğanın ve çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’müzü bu nedenle kurduk” dedi. Batur, Konak’ta İklim Merkezi kuracaklarını, İklim Zirvesi düzenleyeceklerini de vurguladı.

Konak, 11 Ülkeden Gençleri Ağırladı

Gençlere söz hakkı

Ziyaretçilerine Konak’la ilgili bilgiler veren Batur, Konak’ın İzmir’in kalbi olduğunu söyledi. İlçe yönetiminde gençlerin de söz sahibi olması hedefiyle Gençlik Meclisi kurduklarını anımsatan Batur, Konak’ta bir Gençlik Kurultayı düzenlediklerini de hatırlattı. Batur, “Gençlerin görüşleri, geleceğe yönelik beklentileri, umutları bizim için çok önemli. Onların önerilerini, bize getirdikleri projeleri her zaman dikkate alıyoruz” dedi. Liderliğini gençlerin yaptığı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gençlere yönelik projelere imza attıklarını, AB ülkeleriyle ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Batur, hizmete aldıkları Konak Gençlik Destek Merkezi’nde gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak için çalıştıklarını da kaydetti.

“Kentsel dönüşüm önceliğimiz”

Konak’ın tarihi bir ilçe olduğuna dikkat çeken Batur, tarihi yapıları restorasyonla ayağa kaldırarak kente kazandırdıklarını vurguladı. Batur, Konak’ta yapı envanterinin çok eski olduğunu da belirterek, kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. 6 Şubat depremlerini hatırlatan Batur, bölgede hem kurtarma hem de yardım çalışmalarına katıldıklarını anımsatarak, “Depreme dayanıklı, can güvenliği olan binalara ihtiyacımız var. Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarımız önceliğimiz” diye konuştu.

Tarihi yerlere ziyaret

Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle birlikte çalışarak, Türkiye’yle ilgili edindikleri bilgiler ışığında iletişim kampanyası tasarlayan gençler ise 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için Başkan Batur’a başsağlığı diledi. Gençler, Konak’ın tarihi bölgelerini ve Konak Belediyesi’nin kente kazandırdığı Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi’ni de ziyaret etti. (İZMİRHABERLERİ)

Bir Cevap Yazın