Ödemiş Belediye Meclisi’nde 2022 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Ödemiş Belediye Meclisi’nde 2022 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Ödemiş Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi Belediye Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantının ana gündemini Faaliyet Raporu ve komisyon seçimleri oluşturdu. 

Ödemiş Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumunda Denetim Komisyonu Raporu meclisin bilgisine sunuldu. Toplantıda 2022 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi sırasında Meclis 2. Başkanvekili Feridun Azeroğlu toplantıya başkanlık yaptı. 

Faaliyet Raporuyla ilgili soruları yanıtlandırıp belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır yatırım ve projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

Ödemiş Belediyesi’nin Güney ve Kuzey Çevre Yolu İmar Plan Revizyonu ile şehri gelecek 100 yıla hazırladığını hatırlatan Başkan Eriş, ihalesi Mayıs ayında gerçekleştirilecek 100. Yıl Konutları Projesi’nin yanı sıra Saraçoğlu Konutları’nın yeni etaplarını başlatarak kentsel dönüşümle birlikte hayati dönüşümü de başlatacaklarını açıkladı.

Ödemiş Belediye Meclisi’nde 2022 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ İLE EKONOMİ BELEDİYECİLİĞİ 

Kilit parke taş kaplama çalışmalarında hedeflenen rakamların da üzerine çıkıldığını kaydeden Eriş, 2022 yılında da Ödemiş’te farklı kurumların altyapı yatırımları sebebiyle yıpranan yolları mümkün olan en hızlı şekilde yenileyeceklerini söyledi. Ödemiş Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği asfalt ihalesine sadece bir firmanın katılıp belirlenen eşik değerin üzerinde teklif verdiğini kaydeden Eriş, ülkede yaşanan derin ekonomik krizin etkilerini bu şekilde yaşadıklarını hatırlattı. 

Sosyal belediyeciliğe ek olarak kaynaklarını kendisi oluşturup geliştiren ekonomi belediyeciliğini de hayata geçirdiklerini ifade eden Eriş, Ödemiş Belediyesi’nin elektrik üreterek bu alandaki maliyetini en aza çekeceği Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini 1 MW’lık bir santral ile Işık Mahallesi’nde hayata geçirmeye hazırlandığını söyledi. Eriş, ekonomik kaynakları böyle verimli projelerle geliştirmek üzere planlamanın sürdüğünü sözlerine ekledi. 

GES konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle de işbirliğine gideceklerini kaydeden Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çobanlar Mahallesi’nde bir GES oluşturmak üzere planlama yaptığını paylaştı. 

6 Şubat ve 20 Şubat’ta yaşanan deprem felaketlerinin yürekleri sarstığını söyleyen Eriş, Ödemişlilerin tüm imkanlarıyla deprem bölgesine yardım elini uzattığını, ilçede de afetzede vatandaşlara destek sunmaya devam ettiklerini aktardı. Başkan Eriş, Ödemiş’i afetlere dirençli bir şehir haline getirmek üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle aklın ve bilimin ışığında çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ödemiş Belediye Meclisi’nde 2022 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

DÜNYA KÖYÜ BİRGİ’YE YENİ TESİSLER 

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulan proje ile Birgi’nin 2022 yılında Dünyanın En İyi 32 Turizm Köyü’nden birisi olarak seçilmesi başarısından dolayı mutlu olduklarını aktaran Eriş, Birgi’de misafirhane ve otel yenileme projesinin tam gaz devam ettiğini, tarihi Birgi’ye yakışır iki tesisin yanı sıra Ödemişli kadınların el emeği ürünlerinin de yer alacağı Otamış Halkın Marketi’nin yeni şubesini de Birgi’de açmak üzere son hazırlıkları yaptıklarını açıkladı. 

İZSU’DAN ÖDEMİŞ’E DEV ÇEVRE YATIRIMLARI 

Ödemiş Belediyesi’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dev ölçekteki çevre yatırımlarını hayata geçireceğini sözlerine ekleyen Eriş, Kaymakçı’da içme suyu, kanalizasyon sistemini de içeren Kaymakçı Atıksu Arıtma Tesisi, Küçük Menderes Nehri’nin güneyindeki mahallelerin arıtma sorununa da çözüm olacak Yolüstü Atıksu Arıtma Tesisi ve uygulama için son aşamaya gelinen Gölcük Atıksu Arıtma Tesisi yatırımlarıyla Ödemiş’in dev yatırımlarla buluşacağını belirtti. Eriş, Sekiköy ve Çamlıca ile başlayacak paket atıksu arıtma tesisleriyle de verimli toprakların ve çevrenin korunması için etkili ve hızlı çözümler geliştirileceğini söyledi. 

Ödemişli çocukların ve gençlerin eğitimine desteğin 2022 yılında da devam ettiğini söyleyen belediye bünyesinde açılan kurslara ve atölye çalışmalarına binlerce çocuğun ve gencin katıldığını ifade etti. Temel hedeflerinin çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzakta gelişimine destek sağlamak olduğunu vurgulayan Eriş, 3 yaşındaki çocuktan üniversiteye hazırlanan gençlere kadar eğitimin her aşamasına Türkan Saylan Eğitim Merkezi, Çocuk Evleri ve Ödev Evi ile destek verdiklerini söyledi. 

Ödemiş Belediyesi ailesinin var olan tüm imkanlarıyla Ödemiş’i yarınlara hazırlamak için çalıştığını belirten Eriş, emekleri için tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti. 2022 yılı Faaliyet Raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

Ödemiş Belediye Meclisi’nde 2022 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI 

Daha sonra Encümen ve ihtisas komisyonu üye seçimlerine geçildi. Yapılan gizli oylamaya göre; Encümen üyeliğine Ufuk Aykol, Faruk Taşkoyan ve Süleyman Gökhan Kara seçildi. 

1 yıl süreyle görev yapacak ihtisas komisyonlarının 5 üyeden oluşmasına oybirliğiyle karar verildikten sonra yapılan açık oylama ile Plan Bütçe Komisyonuna Faruk Taşkoyan, Burhan Sedat Turman, Abdülkadir Karaerkek, Mehmet Okumuş ve Murat Ürün seçildi. İmar Komisyonuna Ufuk Aykol, Tülin Bozoğlu, Şevket Hasırcı, Ediz Demir ve Derya Coşkun seçildi. 

Hukuk Komisyonuna Gülin Varış Özlü, Nazan Dönmez, İbrahim Onur Atbin, Süleyman Gökhan Kara ve Anıl Taş seçilirken, Sağlık Komisyonuna Mehmet Sovanci, Tülin Bozoğlu, Gülşen Görken, Ediz Demir ve Murat Ürün seçildi. 

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na Tahir Balban, Metin Uçar, İbrahim Armutlu, Mehmet Okumuş ve Murat Ürün seçildi. 

Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu’na Metin Uçar, Burhan Sedat Turman, Fatih Kök, Ediz Demir ve Derya Coşkun, Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu’na Faruk Taşkoyan, Mehmet Sovanci, Mehmet Okumuş, İbrahim Onur Atbin ve Anıl Taş seçildi. 

Kültür ve Turizm Komisyonu’na Nazan Dönmez, Tülin Bozoğlu, Asuman Karakayaoğlu, Ediz Demir ve Derya Coşkun seçildi. 

Çevre Komisyonu’na Faruk Taşkoyan, Tahir Balban, Şevket Hasırcı, Mehmet Okumuş ve Murat Ürün seçilirken Engelsiz Hayat Komisyonu’na Nazan Dönmez, Tülin Bozoğlu, Ahmet Örs, Ediz Demir ve Derya Coşkun seçildi. Ulaşım Komisyonu’na Tahir Balban, Ufuk Aykol, Murat Öncel, Mehmet Okumuş ve Murat Ürün seçildi.

Ödemiş Belediye Meclisi’nde 2022 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’na Burhan Sedat Turman, Mehmet Sovanci, İbrahim Onur Atbin, Ediz Demir ve Murat Ürün seçildi. 

Deprem ve Afet Komisyonu’na Ufuk Aykol, Tülin Bozoğlu, Şevket Hasırcı, Mehmet Okumuş ve Derya Coşkun seçildi. 

Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu’na Tülin Bozoğlu, Nazan Dönmez, Tahir Yılmaz, Mehmet Okumuş ve Ceyhun Kınlı seçildi. Gayrimenkul Satış Değerlendirme Komisyonu’na Burhan Sedat Turman, Metin Uçar, Ahmet Örs, Süleyman Gökhan Kara ve Anıl Taş seçildi. Kooperatif Komisyonu’na Nazan Dönmez, Metin Uçar, Gülşen Görken, Ediz Demir ve Murat Ürün seçildi. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna Gülin Varış Özlü, Mehmet Sovanci, Asuman Karakayaoğlu, Süleyman Gökhan Kara ve Derya Coşkun seçildi. Sosyal Yardım Komisyonuna Nazan Dönmez, Mehmet Sovanci ve Ediz Demir seçildi. Tüm komisyon üyeliği seçimleri oybirliği ile gerçekleştirildi. 

Ödemiş Belediyesi’nin Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’ne üye olması oybirliği ile kabul edilirken Başkan Mehmet Eriş ile birlikte üyeliklere Sema Bilgi, Şevket Hasırcı, Mehmet Okumuş ve Derya Coşkun, yedek üyeliklere Burhan Sedat Turman ve Murat Öncel seçildi. Üyelik işlemleri konusunda Başkan Mehmet Eriş’e yetki verildi. 

İZSU Genel Müdürlüğü’nün Sekiköy ve Çamlıca’da kuracağı paket atıksu arıtma tesisleri için yer tahsisi talebi, Konaklı Mahallesi’nde yapılacak kamulaştırma, Yolüstü Köyü Sulama Kooperatifi’nin mülkiyeti belediyeye ait yol boşluğundaki 25 metrekarelik alanda tarımsal sulama amaçlı sondajı yapmak üzere 3 yıldan fazla kiralama talebi gibi konular ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Komisyonlarda görüşülecek konuları karara bağlamak üzere Ödemiş Belediye Meclisi, 5 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da Nisan ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi için yeniden toplanacak.  (İZMİRHABERLERİ)

Bir Cevap Yazın