Uşak’ta son zamanlarda semt pazarlarında yaşanan fiyat artışı, hem pazar esnafını hem de müşteriyi memnun etmedi. Domatesin 6 TL, biber ve taze fasulyenin ise 12 TL’ye kadar satıldığı pazarlarda satış yapan esnaflar, Uşak’ta fiyatların iyi olduğunu ve marketlerde fiyatların çok daha fazla olduğunu savundu.
Sebze ve meyve satan esnaf Mükerrem Çankaya, 6 TL’ye sattıkları domatesin marketlerde 10 TL’ye satıldığını belirterek “burada fiyatlar normal. Biz 5-6 TL aralığında domates satıyoruz, marketler ise 9-10 TL aralığında satıyor. Burada fiyatlar güzel. Diğer yerleri bilmem ama Uşak pazarlarında fiyatlar iyi. Üzümlerimiz 7 buçuk – 8 TL, yeşil fasulye 12 TL, domates 5 – 6 TL, biberler 10 – 12 TL. Fiyatlarımız iyi yani, uygun” şeklinde konuştu.
Alışveriş yapan Ferhat Çırak ise, pazardaki fiyatların yüksek olmasından dert yangı. Her geçen gün fiyatların da giderek arttığını söyleyen Çırak, öncelerden fiyatların haftada bir arttığını, şimdi ise her gün değiştiğini ifade etti. Çırak, pazarda yaşanılan fiyat artışlarından dolayı buraya gelirken ellerinin ayaklarının titrediğini öne sürdü.
İZMİR
9 saat önceKONAK
10 saat önceİZMİR
10 saat önceEGE BÖLGESİ
12 Ağustos 2022EGE BÖLGESİ
12 Ağustos 2022EGE BÖLGESİ
12 Ağustos 2022KEMALPAŞA
12 Ağustos 2022