Şehir Hastaneleri Planlamalarında ‘Kreş’ Sorunu! İzmir’de Olacak Mı?

Türkiye’de ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilen devasa büyüklükteki şehir hastanelerinde süpermarketten tutun, güzellik bakım ürünü satan mağazalara kadar birçok ayrıntı yer alırken, sağlık çalışanlarının iş yerinde en çok ihtiyaç duydukları bir alan olan kreşin bulunduğu hastane neredeyse yok! Salgınlar, doğal afetler gibi durumlarda görevlerinin başında olan, 7/24 nöbet sistemi ile çalışan sağlık çalışanları şehir hastanelerindeki kreş taleplerini her fırsatta dile getiriyor. 

Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) resmi kaynaklardan edindiği bilgiye göre; birçok şehir hastanesinde ‘olmadığı’ gibi İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde de ilk açılışta kreş olmayacağını öğrenildi. İzmir’deki sağlık çalışanlarının şehir hastanesinde kreş olmasına dair yaptığı çağrılar karşılıksız kaldı. İlerleyen süreçte kreş konusunda adım atılacak mı konusu ise belirsiz…

Eskişehir Örnek Hastane!

Şehir Hastaneleri Projesi’nde Türkiye’de birçok hastanede kreş planlaması yok! Sağlık çalışanları şehir hastanelerinde kreş planlaması için her fırsatta talepte bulunuyor. Birçok şehir hastanesinde planlamada kreş olmamasına rağmen, bazı hastanelerde bu konuda gelen yoğun talepler üzerine çalışmalar yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için 70 çocuk kapasiteli, bin 100 metrekare kapalı alanda oluşturulan kreş 1 Haziran 2020 yılında hayata geçirildi. Manisa Şehir Hastanesi’nde de planlamada kreş olmadığı ancak sağlık çalışanlarının yoğun talebi nedeniyle kreş açılması için girişimlerin başlandığı bilgisine ulaşıldı. 

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde Kreş Planlaması Yok! 

Türkiye’de birçok kentte şehir hastaneleri projeleri gerçekleştirilirken, kreş konusu atlanmış olmalı ki büyükşehirlerdeki birçok hastanede kreş yok! Ankara, Konya’da bulunan şehir hastanelerinde sağlık çalışanlarının çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri kreş bulunmuyor. Peki açılış hikayesi 2018 yılından bu yana devam eden açıldı açılacak derken bir türlü açılamayan, en son Haziran 2023 sonunda açılacak denilen ancak hala açılmayan İzmir Şehir Hastanesi’nde kreş olacak mı? Edinilen bilgilere göre hayır, böyle bir planlama yok. Peki olamaz mı? Kent merkezlerinden uzakta bulunan, devasa büyüklükteki şehir hastanelerinde kreş açılması bu kadar zor mu? (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

YARIN: SAĞLIK SENDİKALARI İZMİR VE DİĞER ŞEHİR HASTANELERİNDE KREŞ OLMAMASI KONUSUNDA NE DİYOR? 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın