AVM’de Sigara Krizi !

HILLTOWN Karşıyaka AVM’de Sigara Krizi yaşanıyor. AVM’nin yasakladığı alanda sigara içen kişilerin çalıştığı firmalara 3 bin TL ceza kesildi ! 

Karşıyaka HILLTOWN AVM’de ‘sigara içme alanı’ dışındaki bölgelerde sigara içen mağaza çalışanlarına para cezası kesilmesi, sigara içen mağaza çalışanlarının tepkisine yol açtı.  Konu hakkında İzmirhaberleri.net’e konuşan HILLTOWN AVM çalışanları, “AVM yönetimi, AVM’nin bahçesinde sigara içen kişilerin çalıştığı firmalara, 3 bin TL ceza kesmiş. Firmalar da bu cezayı çalışanlarına ödetmek istiyor. O bölgede sigara içmenin yasak olduğunu kimse bize söylemedi. Bu konuda bir uyarı tabelası veya yazısı da yok. Ayrıca AVM müşterileri bahçede sigara içebiliyor. Yasalar herkese eşit uygulanmalı” dedi. Çalışanlar kendilerine rücu edilen cezaları ödemek istemediklerini ifade etti. 

Firmaların Cezayı Çalışanlara Ödetmesi Bizimle İlgili Bir Konu Değil

İzmirhaberleri.net’e açıklama yapan HILLTOWN AVM Yöneticileri ise, “AVM’de sigara içmenin yasak olduğu yerler var. Burada sigara içen çalışanların firmasına ceza kesiliyor. Ancak firmanın bu cezayı çalışana rücu etmesi bizimle ilgili bir konu değildir” şeklinde konuştu. 

4207 Sayılı Kanun Ne Diyor ? 

Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımı hakkında 4207 Sayılı ve 5727 sayılı kanunlar yürürlükte. Kolluk kuvvetleri bir ihbar halinde veya tespitleri doğrultusunda kapalı alanda sigara içen kişilere, para cezası uygulayabilir.



Bir Cevap Yazın