İzmir 10. Yılda da Birinci Sırada!

İzmir 10. Yılda da Birinci Sırada!

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında “ Organ Bağışı Hatıra Ormanı “ etkinliği gerçekleştirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan ‘‘T.C. İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Hatıra Ormanı’’ protokolü kapsamında; gerek organ bağışı ve gerekse ağaçlandırma çalışmalarının insan hayatı için taşıdığı önemi geniş halk kitlelerine duyurmak amacıyla düzenlenen etkinlik Buca Kaynaklar Belenbaşı Ağaçlandırma Sahasında gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Orman Bölge Müdür yardımcısı Osman Öner ile çok sayıda idari amir, sağlık çalışanları ve yakın zamanda eşinin organlarını bağışlayan donör ailesi katıldı.  

“Organ Bağışı Hatıra Ormanı etkinliğinin 2 büyük anlamı var”

Vali Yardımcısı Faik Arıcan yaptığı açılış konuşmasında Organ bağışının öneminin herkes tarafından bilindiğini ancak bu gibi anlamlı etkinliklerle toplumda organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak,  teşvik etmek gerektiğini vurguladı. 

“Organ Bağışı Hatıra Ormanı etkinliğinin 2 büyük anlamı var. İlki, organ bağışıyla hayata tutunanların sesi oluyoruz.  İkincisi; birçok fidanı toprakla buluşturuyoruz.  Her ikisinde de can katıyoruz. “ dedi. 

“Kadavradan organ bağışı yapılması yönünde farkındalık oluşturmamız gerekiyor”

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş’ta;  Ülkemizde ulusal organ bekleme listesinde yaklaşık 32 bin hastanın bulunduğunu ve bu rakamın 3.500 ünün bölgemizde organ bekleyen hastalara ait olduğunu belirtti. 

“2013 yılından beri genel toplamda hayatta iken organ bağışı yapan kişi sayısı yaklaşık 84 bin ile ilimiz ilk sıradadır. Ülke genelinde kadavradan organ bağışı istenilen ve arzu edilen düzeyde değildir. Bu nedenle kadavradan organ bağışı yapılması yönünde farkındalık oluşturmamız gerekiyor. “ diye konuştu. 

Konuşmaların ardından belge takdim töreni yapıldı. Eşinin organlarını bağışlayarak 8 kişiye umut olan donör ailesine  Teşekkür Belgesi verildi. 

Programın ikinci bölümünde; protokol üyeleri, sağlık çalışanları hep birlikte yaklaşık 500 fidan diktiler.(izmirhaberleri.net)


Bir Cevap Yazın