10 Temmuz İtibariyle Tüm Mal ve Hizmet Teslimlerinde KDV Artışı!

10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren tüm mal ve hizmetlerde %18 KDV oranı %20, %8 KDV oranı %10 uygulanacak.

7 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile KDV oranlarında değişikliğe gidilmişti. Açıklanmış olan bu değişik ile birlikte tüm mal ve hizmetler için uygulanan KDV oranları güncellendi. Yeni oranlar 10 Temmuz 2023 tarihi itibariyle uygulamaya konulacak.

07.07.2023 Tarih ve 32241 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Karan ile KDV oranlarında değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklik ile tüm mal ve hizmetler için uygulanan KDV oranları değişti. Yeni oranlar 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren uygulanacak.

Tüm Mal ve Hizmet Teslimlerinde KDV Artışı!

10 Temmuz İtibariyle Diş fırçası-macunu ve Diş İpleri Hariç %20 KDV!

(II) Sayılı KDV Listesinde 37. satırda bulunan ürünler için uygulanan %8 KDV oranı %20 olarak uygulanacaktır. Yalnızca diş fırçası-macunu ve diş ipleri için %10 oran uygulanacak. %8 oranın uygulanmakta olduğu sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kâğıdı, kağıt havlu, kâğıt mendil ve peçete, listeden çıkartıldığı sebebiyle Yeni Genel oran olan %20 uygulanacak. Sadece diş fırçası-macunu ve diş ipleri için yeni oran olan %10 geçerli olacak.

İlaçta da KDV Yüzde 10 Oldu, Geçim Sıkıntısı Çeken Vatandaşlara Ekstra Külfet Geldi

Katma Değer Vergisi artılırken ilaçta da KDV oranları arttı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, KDV artışının ilacın en büyük alıcısı konumundaki devletimize ekstra bir finans yükü hem de geçim sıkıntısı çeken vatandaşların katkı payları ve farkların artışına yol açarak ekstra külfet getirceğini söyledi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın