Aile Hekimi İhtar Puanı Cezası Yargı Tarafından İptal Edildi

Aile Hekimi İçin verilen ’12 İhtar Ceza Puanı’ mahkeme tarafından iptal edildi. Uşak’taki Aile Hekiminin haklılığı ortaya çıktı.

Türk Sağlık Sen tarafından resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, konu hakkında detaylı bilgi verildi. Sendikanın duyurusunda, “Uşak’ta görev yapan aile hekimimize iş bırakma eylemine katılarak göreve gelmediği için “12 İhtar Puanı” cezası verilmişti. Söz konusu cezanın iptali için sendikamız tarafından açılan davada mahkeme tarafından karar verildi. Uşak İdare Mahkemesi verdiği kararda; aile hekimi üyemizin sendikasının yetkili kurullarınca alınan karara uyarak, sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve düzeltilmesi amacıyla düzenlenen iş bırakma eylemine katıldığını vurguladı” ifadelerine yer verildi.

Mahkeme : ‘Aile Hekimi Özürsüz Olarak Göreve Gelmemek Kapsamında’ Değerlendirilemez

Öte yandan açıklamada, “Mahkeme aile hekiminin üyesi olduğu sendikanın aldığı bir karar sonucunda gerçekleşen göreve gelmeme eyleminin “Özürsüz olarak göreve gelmemek” fiili kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkat çekerek sendikal faaliyet kapsamında bir fiil olarak kabul edilmesi gerektiğine hükmetti. Mahkeme “12 İhtar Puanı” cezasının verildiği işlemin hukuka aykırı olduğuna karar verip cezayı iptal etti” denildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın