ALOSBİ’de Ulaşım Sorunu !

Ülke ekonomisine katma değer yaratan, bir çok dünya markasını bünyesinde barındıran İZMİR Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ‘nde(ALOSBİ) çalışan işçiler ulaşım sorunu yaşıyor.

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na konuşan işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs seferi koymaması nedeniyle işe gelip giderken  büyük sorun yaşadıklarını ifade etti. ALOSBİ – Aliağa arasında hizmet veren dolmuş seferlerinin de yetersiz olduğunu, çoğu gün saat 15.30’da son dolmuşun sanayi bölgesinden hareket ettiğini anlatan işçiler, “Çalıştığımız işyerlerinde patronlarımız bizi eve bırakmak zorunda kalıyor. Ya da dolmuşa yetişmek için erken çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu da iş akışımızı olumsuz etkiliyor. Türkiye’nin gururu böyle bir tesiste ulaşım sorunu neden yaşanır anlamıyoruz” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

Ulaşım Krizi İBB’ye İletildi, Yanıt Bekleniyor

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) ulaşan bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediyesine Aliağa İZBAN Durağı ile ALOSBİ arasına bir otobüs seferi konulması yönünde taleplerin iletildiği, konunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görüşüldüğü ancak karara bağlanmadığı ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde kurulan OSB Platformunda da konunun gündeme geldiği ifade edildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Bir Cevap Yazın