Avukat Özkul’dan Bilişim Suçları Konusunda Z Kuşağı Çocuğu Olan Ailelere Öneriler

Bilişim Suçlarına Dikkat ! Günümüzde cep telefonu ve banka kartları kullanan bireylerin dolandırıldıklarına ilişkin çok sayıda olay yaşanırken, bu dolandırıcılık suçlarına karşı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da uyarılar yapılıyor. Bilişim yoluyla işlelenen suçlar hakkında bilinmeyenler hakkında Avukat Sancaktar Devlet Özkul, Can Radyo’da Gazeteci Yazar Erkan Doğan’ın Sağlık Arenası Programı’nda bilgi verdi. Bilişim suçları kapsamında, Türk Ceza kanununda mal varlığına karşı düzenlenmiş suçlar hakkında bilgi veren Avukat Özkul, hırsızlık, dolandırıcılık konularında açıklamalarda bulundu.

Z Kuşağı Çocuğu Olan Ailelere Uyarılar 

Bilişim Suçlarına bulaşan genç sayısı her geçen gür artıyor. Banka, bilgisayar, telefon, tabletler, pos cihazları ve benzeri elektronik cihazlar aracılığıyla suçun oluşturulmasına sebebiyet verilebileceğine işaret eden Özkul, “Gençlerimiz kısa yoldan bir yere ulaşma hedefindeler. Z kuşağı denilen çocuklarımız, gençlerimiz teknolojinin avantajlarının yanında dezavantajlarına da maruz kalmaktadır. Bu konuda aile faktörüne değinmek isterim. Çocuk 18 yaşını bitirdikten sonra her şeyi yapabilirim algısı oluşuyor. Bu kişiler bu sefer bankalarda hesap açarak mağduriyetler yaşayabiliyorlar. Hakkında 10-15 tane dosya açılan gençlerimiz var. Bilinçsiz kullanımların ağırlıklı olduğu olaylara tanık olurken, bilinçli yapılan olaylar da mevcut. Organize suç örgütlerinin eline farkında olmadan düşebiliyorlar. Ailelere tavsiyemiz, çocuklarına telefon hattı ya da banka kartı çıkartırken dikkatli ve kontrollü olmalarıdır. Her iki olayda da kart çocuğun adına olduğu için farkında olmadan mağduriyet çemberi içerisine giriliyor. Durumun farkına vardıktan sonra bir tehdit sarmalı başlıyor. Bu tehditler kapsamında yeni mağduriyetler meydana geliyor. Bu konuda aileler çok dikkatli olmalılar. Hafife alınacak olaylar değildir. Bu tarz dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşanlar bunu fark edenler mutlaka bir hukukçuya danışmalılar” diye konuştu.  

Sağlık Alanında Yaşanan Hukuki Süreçler Hakkında Bilgilendirdi 

Malpraktis konusunda da açıklamalarda bulunan Avukat Sancaktar Özkul, ciddi mağduriyet yaşayanların da iki taraflı olarak bir avukata danışması önerisinde bulundu. Özkul, “Yargıtay ceza dairesinde hastayı görmeden reçete yazılma işlemleri görevi kötüye kullanma olarak sayılıyor. Bu konuda hekimlerin dikkatli olmaları ve vatandaşların da reçete yazdırırken bire bir sağlık kuruluşlarına gitmelerini tavsiye ediyoruz. Bir başka konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Bir sağlık kuruluşundan aldığınız bir hizmet çerçevesinde bir komplikasyondan kaynaklı bir eksiklikten ötürü mağdur olunca hemen fatura doktora kesilebiliyor. Şiddet olayları yaşanıyor. Doktora hastaneye saldırmak bir anlam ifade etmiyor. Onlar bizler için varlar. Sağlık çalışanlarımıza şiddeti kınıyoruz, bir hak ihlali olduğunu düşünenler hukuk, yargı yoluna başvurmalılar” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın