Bakan Göktaş, “Kadın Erkek Fırsat Eşitliğini Artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınlarımızın ekonomiye, üretime katılımlarına sonuna kadar destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Kadın erkek fırsat eşitliğini artırarak, başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızla başarı hikayeleri yazacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

Bakan Göktaş, bir dizi ziyaretler ve açılışlar yapmak için gittiği Batman’da ilk olarak Valiliğe ziyarette bulundu. Vali Ekrem Canalp ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Göktaş’a, yöresel kıyafetli iki çocuk tarafından çiçek takdim edildi. Canalp’tan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi alan Göktaş, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Buradaki sözlerine, yeni yılın ilk günlerinde Batman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Göktaş, “20 yılı aşan iktidarımızda temel amacımız, insanımızın en iyi şartlarda refah ve huzur içinde yaşamasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla yola devam ettiklerini belirten Göktaş, şunları söyledi, “Tarihi ve kültürel güzelliklerle dolu Batman’ı da sizlerle birlikte AK belediyecilikle buluşturmalıyız. İnanıyorum ki vatandaşlarımızın talep ve istekleri doğrultusunda AK Parti kadrolarıyla Batman yeniden inşa edilecektir. Yerel seçimlerde hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Sizin nezdinizde bütün teşkilatımızın üstün bir gayretle çaba sarf edeceğine inanıyorum.” “Davamız, birlik beraberlik davasıdır” diyen Göktaş, “AK Parti belediyeciliğinin, gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilik” olduğunu ifade etti.

Göktaş, “20 yılı aşan iktidarımızda temel amacımız, insanımızın en iyi şartlarda refah ve huzur içinde yaşamasıdır” dedi.

“Kadın-erkek ayrım gözetmeden büyük bir aile olarak ülkemiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Bakan Göktaş, Batman’daki temasları kapsamında Necat Nasıroğlu Külliyesindeki Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen, “Biz Büyük Bir Aileyiz Buluşması”na katıldı. Programda konuşan Göktaş, yeni yılın ülkeye ve tüm insanlığa hayırlar, başta Filistin olmak üzere tüm dünyaya da barış ve huzur getirmesini diledi. “2023’te yaşadıklarımız, gördüklerimiz, şahit olduklarımız, milletçe birlik ve beraberlik içinde olmaya ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bize tekrar hatırlattı.” diyen Göktaş, insanların “asrın felaketi”ni birbirlerine kenetlenerek atlattıklarını, yeni yılda da yaraların sarılmaya devam edileceğini söyledi. Göktaş, büyük bir aile olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu büyük ailenin fertlerinden biri olarak sizlerle birlikte olmak ve bu millete hizmet etmek, benim için büyük bir onur. Aile fertleri birbirine destek olur, birlikte çalışır, birlikte üretir ve geleceklerini birlikte inşa ederler. Devletimiz de tüm imkanlarını vatandaşları için seferber eder. Sizler birlik olmanın, kenetlenmenin gücüne dayanarak bu büyük aileyi daha huzurlu ve müreffeh günlere taşıyacaksınız. Yaşlılarımızın tecrübelerinden, gençlerimizin dinamizminden istifade etmeyi bilecek, kadın-erkek ayrım gözetmeden büyük bir aile olarak ülkemiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

“Yenilikçi programlar ve projeler geliştiriyoruz”

Göktaş, üreten, ailesine ve ülkesine katma değer katan kadınlarla bir araya gelmekten gurur ve heyecan duyduğunu ifade etti.  “Kadınlarımızın ekonomiye, üretime katılımlarına sonuna kadar destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Kadın erkek fırsat eşitliğini artırarak, başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızla başarı hikayeleri yazacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Dinamik, kapsayıcı ve proaktif bir yaklaşımla sosyal hizmetler alanında yenilikçi programlar ve projeler geliştiriyoruz.” ifadelerini kullanan Göktaş, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) faaliyet gösteren kursiyerlerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göktaş, karşılaştıkları engellere rağmen kursiyerlerin azminin ve öğrenme isteğinin tüm kadınlara ilham verdiğini vurguladı.

“Yenilikçi program ve projeler geliştiriyoruz”

Ziyaretin sonunda açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, üreten, ailesine ve ülkesine katma değer katan kadınların varlığının önemine değindi.  Kadınların ekonomiye, üretime katılımlarına destek olmayı sürdüreceklerini ifade eden Göktaş, “Etkin ve kapsayıcı politikalar üreterek tüm kesimlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama gayreti içindeyiz. Dinamik, kapsayıcı ve proaktif bir yaklaşımla sosyal hizmetler alanında yenilikçi programlar ve projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.  Söz konusu hizmetlerin arasında Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinin (ÇATOM) de yer aldığını aktaran Göktaş, “Bu merkezlerde, bir taraftan verilen sanatsal ve mesleki kurslarla kadınların iş becerileri ve yetenekleri geliştirilirken diğer taraftan çocuklar da gündüz bakım hizmeti alabiliyor. Merkezlerimiz kadınların toplumsal hayata katılımlarına, yeteneklerini fark etmelerine ve bu alanda güçlenmelerine büyük katkı sağlıyor.” diye konuştu. Göktaş, Batman’da geçen sene Bakanlığına ait 5 yatırım projesini tamamlayarak hizmete aldıklarını anımsatarak, çocuk evleri koordinasyon merkezi, çocuk evleri sitesi, engelsiz yaşam bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezleri, kadın konukevlerinin yanı sıra sosyal hizmet merkezleri, çok amaçlı toplum merkezleri ile şiddet önleme ve izleme merkezinin kentte hizmet verdiğini söyledi.

Down sendromlu birey anısına yapılan ilk park

Öte yandan Bakan Göktaş, geçen yıl hayatını kaybeden, yaptığı taklitlerle kentin sevilen isimlerinden olan down sendromlu Habip Hasar’ın adının verildiği Habip Başkan Parkı’nın açılışını da gerçekleştirdi. Açılışın ardından parkı gezerek bilgi alan Göktaş, Hasar’ın ailesiyle de görüştü. Göktaş tarafından açılan park, kentte down sendromlu bir bireyin anısına yapılan ilk park olma özelliği taşıyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın