Bakan Koca ‘Gidilmeyen Randevu İptali’ Tweetlerinin Etkisini Açıkladı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın resmi twitter hesabı üzerinden dikkat çekerek kamuoyuyla paylaştığı, ‘Gidilmeyen Randevu İptalleri’ konulu tweetleri işe yaradı. Koca yeni yılın ilk tweetlerinde,  ‘hastanelerde randevu bulunmuyor’ eleştirilerine, gidilmeyen randevuların sistemden iptal edilmemesine dikkat çekerek yanıt vermişti.  Bakan Koca 3 Ocak’ta peş peşe attığı iki tweet ile vatandaşları randevularını iptal etmeleri yönünde bilgilendirmişti. Bakan Koca’nın ilk tweetinde şu cümleler yer alıyordu: ” mhrs.gov.tr RANDEVU İPTALİ. Sisteme girin. İsminizin altında açılan menüye, Randevu Bilgilerinden randevu geçmişine tıklayın. Üstte, günü gelmemiş randevuyu göreceksiniz. Gelmeyeceğiniz randevu için İPTAL BUTONUNA basın. Bir hastaya yer açtığınız için teşekkür ederiz.”  

Bakan Fahrettin Koca ikinci olarak, “O 182 MHRS RANDEVU İPTALİ” başlıklı bir tweet atarak, “Gitmeyeceğiniz randevuyu mhrs.gov.tr yerine, telefonla da iptal edebilirsiniz. 182 Çağrı Merkezimizi arayın, sorulara tuşlar yardımıyla cevap verin, iptal işlemi gerçekleşsin. Bir hastaya yer açtığınız için teşekkür ederiz” dedi. 

“Randevu sorununu birlikte çözebiliriz”

Bakan Fahrettin Koca iki bilgilendirme tweetinin ardından 4 Ocak’ta, “KAPI KOMŞUSU İKİ KİŞİ DÜŞÜNÜN” cümlesi ile başlayan tweetinde de kamuoyunu randevu sistemindeki tıkanıklığın neden olduğu ile ilgili örneklemeli bir açıklamada bulunarak, çözüme yönlendirme yaptı: “Biri randevu almış, gitmeyecek. İptal etmemiş. Diğeri, aynı branşta randevu almakta zorlanıyor. İptal edilmeyen randevuların yol açtığı sorun bu kadar açık. Zorluk çıkardığımız kişi bir yakınımız da olabilir. Randevu sorununu birlikte çözebiliriz” tweetini attı. 

Gidilmeyen Randevu iptallerinde düşen oranlar için teşekkür etti

Sağlık Bakanı Koca, 3-4 ocak randevu iptalleri başlıklı tweetlerinin ardından 17 Ocak tarihli tweetinde iptal edilmediği halde gelinmeyen randevuların düştüğüne işaret ederek şu cümlelere yer verdi: “İptal edilmediği halde gelinmeyen aralık ayının ilk 10 gününde %19,9’a kadar geriledi. 1-10 Ocak arasında bu oran %13,6’ya düştü. Hassasiyet gösterenlere teşekkür ediyorum. Azalan orana rağmen, 1-10 Ocak’ta iptal edilmeden gelinmeyen randevuların sayısı 705.000.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansın) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın