Bayraklı’da Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu Toplandı

Bayraklı’da Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu Toplandı

Bayraklı’da, İzmir‘deki yerel yönetimlerin eğitim faaliyetlerini geliştirmek ve belediyeler arasında koordinasyonu sağlamak için kurulan İBB Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu, “Okul Öncesi Eğitim” temasıyla toplandı. Bayraklı’ya özgü geliştirilen eğitim modeli BEMO anlatıldı ve katılımcıların beğenisini topladı. Kurul Başkanı Aytekin Sözen, “Eğitimde tek hedefimiz gelişmiş bir kent ve ülke olmak. Bunu yerel yönetimlerle başaracağız” diye konuştu.

 

Bemo'ya Büyük İlgi
Bemo’ya Büyük İlgi

Bemo’ya Büyük İlgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Yerel Yönetimler Eğitim Koordinasyon Kurulu, Kemalpaşa ve Torbalı’nın ardından üçüncü toplantısını Bayraklı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Havuz Restoran’da bir araya gelen üyelere, Belediyenin anaokullarında uygulanan ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Bayraklı Eğitim Modeli anlatıldı. Toplumsal, sosyal, ekonomik ve kültürel adalete dayalı katılımcı, demokratik ve adil eğitim modeli olan BEMO büyük beğeni topladı. Belediyenin eğitim çalışmaları ile ilgili video gösterimi de yapıldı.

 

İzmir'in Eğitim Haritası Çıkarılacak
İzmir’in Eğitim Haritası Çıkarılacak

İzmir’in Eğitim Haritası Çıkarılacak

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İBB Eğitim Koordinasyon Kurulu Başkanı Aytekin Sözen şunları söyledi, “İzmir’in eğitim analizini yaparak nerede ne var bilmek ve ona göre projeler üretip, eğitim faaliyetleri yürütmek istiyoruz. Tüm ilçelerimizin yerel yönetimleriyle koordine halindeyiz. Tek hedefimiz var: Gelişmiş bir kent ve gelişmiş bir ülke olmak! Bunu yerel yönetimlerle yapmak istiyoruz. Bu noktada Belediyenin çalışmalarını da gururla takip ediyoruz. Diğer ilçelerimize de örnek olmalı ve bir ilçemizdekini başka ilçelerimize de yaymalıyız. O nedenle bir aradayız. Okul öncesi eğitim kurumları, dijital arşiv, eğitim alanında kent envanteri gibi çalışmalarla kentimizi eğitimde ileriye taşıyacağız.”

Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çağrı Şahin: "Eğitim Fırsat Değil, Haktır"
Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çağrı Şahin: “Eğitim Fırsat Değil, Haktır”

Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Çağrı Şahin: “Eğitim Fırsat Değil, Haktır”

Bayraklı’daki eğitim çalışmalarını anlatan Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Çağrı Şahin, “ Belediye Başkanımız Serdar Sandal öncülüğünde İzmir’in 200 öğrenci kapasiteli en büyük ve en donanımlı anaokulunu ilçemizde açtık. Açacağımız üçüncü okul öncesi eğitim kurumu ile öğrenci kapasitemizi 500’e çıkarmış olacağız. Amacımız Bayraklı’ya özgü eğitim modelimiz ile mahalle okulları oluşturarak, sosyal adaleti sağlamaktı ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca yaklaşık bin öğrenci kapasiteli Sosyal Etkinlik Merkezimiz ile lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurs imkanı sunuyoruz. Ulaşım ve öğle yemek desteği de veriyoruz. Bunun yanında pandemi döneminde online eğitime geçen ilk kurum olduk. Sonrasında bu eğitimleri TVBEK projemizle önce bir televizyon kanalı sonrasında da Youtube’a taşıdık. Kısacası Bayraklı’da her öğrencimizin anaokulundan üniversiteye kadar yanındayız. Çünkü bu, eğitimci Başkanımız Serdar Sandal’ın önemle üzerinde durmamız için biz bürokratlara verdiği net bir talimattır ve çocukların eğitimi Başkanımız Serdar Sandal’ın en hassas noktasıdır. Bizler de eğitimciler olarak çocuklarımız için en iyisini yapmak zorundayız. Unutulmamalıdır ki, eğitim bir fırsat değil; haktır” dedi.

Bir Cevap Yazın