Bergama, Spor Kenti Olarak Biliniyor

Bergama, Spor Kenti Olarak Biliniyor

Tarih, sanat ve kültür kenti şehrimizi spor kenti yaparak spor turizminin de bir parçası haline getirdiklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, tüm spor branşı faaliyetlerini Gençlik ve Spor Kulübü üzerinden verdiklerini belirtti.

 

4 Yılda 8 Bin Kişi Spor Okullarıyla Buluştu

4 Yılda 8 Bin Kişi Spor Okullarıyla Buluştu

Bergama Belediye’sinin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte verdiği, gençlerin ve çocukların spora teşvikinin amaçlandığı kurslarda 4 yılda 8 bin evladımız spor okulları ile buluştu.

2023 yazında 1500 öğrencinin eğitim aldığı kurslarda Futbol, Basketbol, Voleybol, Yüzme, Tenis, Badminton, Tekvando, Güreş, Jimnastik, Okçuluk ve Yoga eğitimi veriliyor.

Yıl boyunca devam eden kurslarda birçok branşta uluslararası başarılar, Türkiye dereceleri ve ulusal yarışmalarda başarılar elde edildi. Bergama’nın gençlik ve spora verdiği desteklerle almış olduğu spor başarıları Bergama’nın aynı zamanda spor kenti olduğunu göstermiş oldu.

 

Spora ve Sporcuya Destek Vererek Başarılar Elde Ediliyor

Spora ve Sporcuya Destek Vererek Başarılar Elde Ediliyor

Sadece 2022’de 100 il içi müsabaka, 25 il dışı müsabaka ve 3 yurt dışı müsabakaya katılarak farklı dereceler elde edildi. Spor kenti Bergama’nın başarılarını anlatan Hakan Koştu “Toplam 47 bin km olmak üzere dünyanın çevresini 1 tur ve ülkemizin çevresini 1 tur atacak kadar yol gidildi. İstanbul, Muğla, Aydın, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Konya, Sivas, Amasya, Ankara, Adana, Sivelngrad ve Belgrad’da müsabakalara katılarak 70 altın madalya, 10 gümüş madalya ve 34 bronz madalyanın sahibi olduk. Toplam 133 madalya alarak uluslararası arenada, Türkiye Şampiyonası’nda, Bölge ve İl Şampiyonalarında adımızı altın harflerle yazdırdık. 22 antrenör 1750 sporcu, 450 lisanslı sporcu ve spor okullarındaki 1300 öğrencilerimizle tarihi kentimiz Bergama’ya yeni tarihi başarılar ekliyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizle doğa yürüyüşleri, yardım kampanyaları, Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri, sportif etkinlikler ve piknik olmak üzere toplam 1500 etkinlik düzenledik. Bergama Belediyesi olarak ilçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin tamamına malzeme, araç ve tesis desteği veriyoruz. 4 yılda uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel olmak üzere 100’e yakın gençlik ve spor organizasyonu yaptık, 16 bin kişi doğrudan bu faaliyetlerde yer alarak farkındalık oluşturduk. 10 adet halı saha, basketbol saha ve potaları, sokak basketbolu sahaları, akademi sahasının yenilemesini yaparak faaliyete geçirdik.” dedi.

 

Spora Yeni Yatırımlar Devam Ediyor

Spora Yeni Yatırımlar Devam Ediyor

Bu yıl içinde TFF standartlarında yeni çim futbol sahası ve atletizm pisti, 750 kişilik kapalı spor salonu, açık spor tesisleri, 2 adet çok amaçlı salon, 7 adet halı saha tesislerinin yapımını başlatıyoruz. Ayrıca Spor Salonu Gençlik Merkezi’nin temellerini attık ve belirli bir seviyeye getirdik. Hem gençlerimize hem şehrimize yatırım yaparak Bergama’yı spor kenti haline getiriyoruz” diye konuştu.

 

Bergama Belediyesi Yaz Okulları Herkese Açık

Bergama Belediyesi Yaz Okulları Herkese Açık

Bergama Belediyesi yaz spor okulları sayesinde yaz aylarını spor aktiviteleri ile geçiren çocuklar, eğitmen hocaların yönlendirmesiyle seçtikleri ve yeteneklerine uygun spor dallarında eğitim alıyor. Temelden başlayarak eğitim alan, sportif becerilerini geliştiren çocuklar, gençler ve büyükler spor yaparak eğlenceli vakit geçiriyorlar. Sosyal ve fiziksel olarak daha sağlıklı olan bireyler spor sayesinde özgüvenlerini de geliştiriyorlar.

Bir Cevap Yazın