Besicilik Bitti, Besicilik Diye Bir Şey Kalmadı

Besicilik Bitti, Besicilik Diye Bir Şey Kalmadı

Bilim ve Sağlık Haber Ajansi Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan, kendi ismi ile açtığı Youtube kanalı üzerinden yayınladığı videoda büyükbaş besiciliği hakkında bilgi veren Besici Murat Balcı’yı ağırladı. Besici Murat Balcı büyükbaş besiciliğin zorluklarını, yem ve bakım maliyetlerinin çok yükseldiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.

Video girişinde kendini tanıtan Murat Balcı, “Afyonluyum. 7 yıldır İzmir‘de çalışıyorum. Daha önce Afyon’da da bu işi yapıyorduk. Buraya geldim, hayatıma burada devam ediyorum. Seviyorum işimi. Severek de yapıyorum. Herkes işini severek yaparsa daha güzel olur. İnsanlar hayallerinin arkasından gitmeli.” dedi.

 

Ben Kapıda Sütü 12 Liraya Veriyorum

Üretici olduklarını ve ürettiklerini pazarlamak zorunda olduğunun altını çizen Balcı, “Bugün bizi tercih etmeyip de market zincirlerini zengin eden insanlarımız var. Mesela ben kapıda sütü 12 liraya veriyorum, adam markette sütü 18 liraya satıyor. Benden 15 liraya almıyor. Biz üretmezsek yarın üreten insan olamayacağız. Çoluğumuz çocuğumuz daha çok zorluk çekecek, zaten hayvancılık bitti, bir şey kalmadı. Et fiyatları aldı başını gitti. Her şeye zam geldi,” diye konuştu.

 

Besicilik Bitti, Besicilik Diye Bir Şey Kalmadı
Besicilik Bitti, Besicilik Diye Bir Şey Kalmadı

 

Bir Dolu Bir Boş

Üç tane damızlık ineğinin olduğunu ve onlara baktığını dile getiren Murat Balcı şunları söyledi, “Sütle devam ediyoruz. Nasip olursa bunlar bitti. Bir temizlik olacak. Ondan sonra bıçaklık hayvanlar gelecek. Bir dolu bir boş. Böyle bir süreklilik içinde hareket ediyoruz. Eğer etmezsek olmaz. Mücadele. Durum bu.”

 

Sütçü Geliyor “10 Liradan Sütünü Alayım” Diyor

Yerinin kira olmadığını, bu yüzden sütü daha düşük bir miktardan pazarladığını fakat buna rağmen satamadığını söyleyen Balcı, “Yerim kira olmuş olsa elektriği, suyu, bakımı. Gerçekten olacak bir iş değil. Bugün sütçü geliyor “10 liradan sütünü alayım” diyor. Nasıl olacak bu iş. Markete gidiyorsun en ucuz süt 18 lira, 16 lira. Satılan sütün ne olduğunu da bilmiyorsun, pastorize süt diyorlar. Biz bunun kaymağını almıyoruz, inekten çıktığı gibi 15 lira diyoruz. İnsanlar çok diyor. Marketteki bir içeceğe gidip 30 lira para veriyorsun ama şurada doğal süte geldi mi 15 lira çok, ben bunu anlayamıyorum. Saman 130 lira olmuş, yani bizler yok olursak bu iş olmaz zaten. İthal et yemeye devam ederiz.” dedi.

 

Videoya buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!

Bir Cevap Yazın