Bornova’da Çocuklar Mutlu, Anneler Huzurlu

Bornova’da Çocuklar Mutlu, Anneler Huzurlu

Bornova Belediyesi‘nin sosyal belediyecilik anlayışı ile sekiz mahallede hizmete açtığı Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri büyük ilgi görüyor. Dokuz noktada hizmet veren merkezlerden toplam 1.350 çocuk yararlanıyor. Ev kadını anneler 3-6 yaş arası çocuklarını haftanın belirli gün ve saatlerinde emanet ettikleri merkezler sayesinde sosyal yaşamın içinde daha fazla yer alabiliyor.

Bornova Belediyesi, çocuklar kadar ev kadını anneler için de açtığı Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri ile sosyal belediyecilikte örnek oluyor. Anneler 3-6 yaşı arasındaki çocuklarını haftanın belirli günleri ve saatlerinde uzman eğitmenlerin görev yaptığı merkezlere bırakabiliyor. Çocuklar bu merkezdeki güvenli ellerde hem eğlenip hem öğreniyor. Okul öncesine yönelik zeka geliştirici oyunlarla keyifli zaman geçiren çocukların sosyalleşmesine katkı sağlanıyor. Çizim, boyama, kesme, katlama, yapıştırma gibi etkinliklerle el  becerileri geliştiriliyor. Yıl içinde özel etkinliklerin yapldığı merkezlerden yararlanan çocuklar, yıl sonu gösterileri ile de ilk kez sahneye çıkmanın heyecanını yaşıyor. Anneleri de çocukların güvenli ellerde olduğu bu sürede gündelik işlerini yapıp, kendilerine zaman ayırabiliyor, sosyal yaşamın içerisinde daha fazla yer alabiliyor.

 

Çocuklarımız Güvenli Ellerde
Çocuklarımız Güvenli Ellerde

 Bornova’da Çocuklarımız Güvenli Ellerde

Bornova Belediye Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nin güvenli birer yuva olduğunu ifade ederek, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile sayısını dokuza çıkardığımız ve yenilerini açmayı planladığımız bu merkezler sayesinde yavrularımızın gelişimlerine katkıda bulunurken annelerinin kendilerine zaman ayırarak gündelik işlerini yapmalarına ve sosyal yaşamın içinde daha fazla yer almalarına imkan sağlıyoruz” dedi.

 

 8 Mahallede 9 Merkez, 1.350 Çocuk
8 Mahallede 9 Merkez, 1.350 Çocuk

 8 Mahallede 9 Merkez, 1.350 Çocuk

Bornova Belediyesi’nin Altındağ, Evka 3, Mevlana, Naldöken, Pınarbaşı,

Serintepe, Atatürk Mahallesi ve Doğanlar’da iki nokta olmak üzere açtığı toplam 9 Çocuk Oyun Aktivite Merkezi’nden 3-6 yaş arası 1.350 çocuk yararlanıyor. Annelerin çocuklarını günün belirli saatlerinde bırakabildiği merkezler uzman eğitimci kadrosu hizmet veriyor.

Bir Cevap Yazın