Bostanlıspor’da Sağlık İçin Pilates

Son dönemde özellikle kadınlarımızın popüler egzersiz sistemi olarak kabul ettikleri pilates, Bostanlıspor’da “Sağlık için pilates” sloganıyla yapılmaya başlandı.

Fizyoterapist eğitimci Ceren Cannar, hafta içi Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinde yapılan çalışmalara Karşıyakalı kadınları davet ederken pilatesin faydalarını şöyle açıkladı:
“Pilatesin hem zihinsel hem de fiziksel sağlığımıza birçok faydası bulunmaktadır. Pilatesin de, tıpkı diğer egzersiz sistemleri gibi kilo vermek, sağlıklı ve fit bir bedene sahip olmak, kas kütlesini arttırmak gibi faydaları bilinmektedir.
Duruşu iyileştirmek, stres gibi sinirsel rahatsızlıklarla savaşmak, esnekliği arttırmak, doğru nefes gibi dikkat çeken ve onu diğer sistemlerden ayıran faydaları da bulunmaktadır. Genelde bilinen sekiz faydası önemlidir. Öncelikle kemik yoğunluğunu artırır.
Kilo Kaybını sağlıklı bir şekilde verilmesini, sırt kaslarının güçlenmesini Sağlar. Karın kaslarını güçlendirir. Sakatlanmaları önler. Esnekliği artırır. Vücut duruşunu ve kardiyovasküler kondisyonu iyileştirir. Ayrıca denge ve koordinasyon sağlar.”

Ceren Cannar, genelde pilates yaptırılırken nefese çok dikkat edilmemesini de dikkat çekti. Bu konuda da “Nefes eğitimi pilatesin en önemli parçasıdır. Özellikle de çalışmalarımızda buna çok dikkat ediyoruz” dedi. Fizyoterapist olmasının da artılarının bulunduğunu sözlerine ekleyen Bostanlıspor pilates eğitmeni fizyoterapist Ceren Cannar, Bostanlıspor pilates çalışmalarının öncelikle sağlık için yapıldığını, Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinde hafta içi sabah ve akşam seansları yapıldığını ve grupların belli sayıyı aşmadığını da sözlerine ekledi.  (İZMİRHABERLERİ)

Bir Cevap Yazın