Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Karanlık Günler

Bozyaka eğitim ve araştırma hastanesi

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Karanlık Günler

 Kapasite Azalıyor, Vatandaşlar Tepkili

İzmir’in önemli sağlık merkezlerinden Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, son dönemde yaşanan gelişmelerle sarsılıyor. Hastane, elektrik kesintisi olmamasına rağmen içeride yaşanan karanlık günleri yaşıyor. Günde yüzlerce hastaya kaliteli hizmet sunan hastanenin servisleri birer birer küçülüyor ve kapanıyor. Cadde üzerinde ışıldayan hastane binası, şimdi karanlığa bürünmüş durumda.

Hastanenin büyük bir kısmının Bayraklı Şehir Hastanesi’ne taşınması ise bölgede yaşayan vatandaşlar arasında büyük tepkilere neden oluyor. İzmir haberleri tarafından 21:00 sıralarında çekilen bir fotoğraf, hastanenin kapasitesinin ne kadar düştüğünün görsel bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Vatandaşlar, Bozyaka Hastanesi’nin taşınma kararına karşı çeşitli tepkiler gösteriyor. “Önce yeşil yurda gidiyorduk, şimdi şehir hastanesine yönlendiriliyoruz” diyen bazı vatandaşlar, sağlık hizmetlerindeki bu değişikliğe anlam veremediklerini ifade ediyor. Bir diğer yorumda ise “Hastaneme dokunmayın” şeklinde, hastanenin değişen durumuna duyulan endişeyi dile getiriyor.

Özellikle dikkat çeken bir nokta da, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Glokom Bölümü’nün tamamen kapanmış olması ve hastalara bu konuda bilgi verilmemiş olması. Bu durum, hastalar arasında büyük bir belirsizlik ve rahatsızlık yaratıyor.

Bozyaka hastanesindeki bu değişiklikler, bölge sakinleri ve hastane kullanıcıları arasında tedirginlik yaratmış durumda. Hastanenin yeni süreçte nasıl bir yapılanmaya gideceği ve sağlık hizmetlerindeki düzenlemeler, bölge halkı tarafından büyük bir merakla bekleniyor.(izmirhaberleri.net)

Bir Cevap Yazın