Büyükşehire ‘Bayraklı Şehir Hastanesi Ulaşım Sorununu Çözün’ Çağrısı

Bayraklı Şehir Hastanesi Ulaşım Düğümü çözülemedi. Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çözüm için çağrıda bulundu.

Çağrımız İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Şehir Hastanesi Tedarikçi Firmasına yönelik bir açıklama yapan Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “Kısa bir süre önce hizmete açılan İzmir Şehir Hastanesinin bugün yaklaşık bin altı yüz yatak, on bir bin poliklinik ve yaklaşık bin beş yüz acil servis sayısına ulaştığını biliyoruz. Bin altı yüz yatak demek refakatçisi ile birlikte üç bin iki yüz, on bir bin poliklinik hasta sayısını en az bir refakatçi ile değerlendirdiğimizde yirmi iki bin, bin beş yüz acil müracaatının da refakatçisi ile üç bin kişi olarak kabul edebiliriz, artısı var eksisi yok. Bu vasati rakam sadece hizmet almak için gelen hasta ve yakını sayısı. Bu sağlık üssünde bugün dört bin üç yüz sağlık çalışanı sayısını da hesaba kattığımızda Anadolu’nun birçok ilçesinden fazla bir sayı ortaya çıkıyor. Dört bin üç yüz demişken, hastane hizmete açılmadan önce “personel yok nasıl açacaklar” diyen ve her şeye “istemezük” mantığı ile yaklaşan kesime de bu bir cevap olsun. Demek ki Devlet aciz değilmiş, hiçbir kurum kapatılmadan şehir hastanesine dört bin üç yüz personel istihdam edebiliyormuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi. 

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Bayraklı Şehir Hastanesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Her Vatandaşın Özel Otomobili Yok !

Demircan, sözlerine şöyle devam etti, “Şehir hastanesi hizmete açılmadan önce ulaşım ile ilgili çağrılarımız olmuştu. Zaman zaman asansör, teleferik gibi ulaşım metotları ile hastaneye ulaşımın sağlanacağı yönünde Büyükşehir Belediyesi açıklamalarını işitmiştik. Bunun olamayacağını da biliyorduk. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile Büyükşehir ulaşım hizmetleri yetkililerinin görüşmeleri ile bazı bölgelerden şehir hastanesine ek seferler düzenlendi ancak bu yeterli değil. Sağlam bir vatandaş toplu taşıma ile İzmir’in merkezi sayılabilecek Karabağlar ilçesinden iki saatte şehir hastanesine gittiğini ifade ediyor, hasta ve kıst imkânla şehir hastanesine gitmek isteyen bir vatandaş açısından düşünmek dahi istemiyorum. On beş dakika da Üçkuyular metro istasyonundan Bornova metro istasyonuna ulaşıp, yirmi dakika aktarma otobüsünün hareketini beklemenin izahı yoktur herhalde. Her vatandaşın ve her sağlık çalışanının özel otomobili olmadığını düşündüğümüzde ve İzmir’in her noktasından çalışanların toplu taşıma ile ulaşım sağlamaya çalıştıklarını düşündüğümüzde hizmet alan kadar hizmet veren içinde şartların zor olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımızın enerjilerinin büyük kısmı hastaneye ulaşmaya çalışırken tükeniyor” 

Bayraklı Şehir Hastanesi’ne Ulaşım Konforunun Sağlanmasını Bekliyoruz

“Büyükşehir Belediyesinin seçim öncesi yarım elma gönül alma metodu dışında kalıcı bir çözüm üretmesini bekliyoruz. Covid döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanlarına sağlanan servis hizmeti gibi merkezi bölgelere ücreti karşılığında seferler düzenlenebilir. Bu hizmeti başta hastalarımız ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kesimlerin hizmetine sunabileceğinize olan inancımız tamdır, yeter ki isteyelim. Yerel yönetimin, İzmir halkı ve İzmir sağlık çalışanlarının bu devasa sağlık kompleksine ulaşım konforlarını sağlamasını bekliyoruz. Bunun dışında hasta taşıma, temizlik,yemek v.b. gibi hizmetler ilgili firma tarafından sağlanıyor. Büyük bir özveri ile yürütülen sağlık hizmetlerinin sunumunda firmanın hastane içerisinde yeni açılan birimler için personel tedarikini yapması gerekiyor. Yeni açılan birime bir başka birimde görev yapan personel joker gibi kullanılmak suretiyle anlık çözümlerle hizmet verme isteği başta Bakanlığımız ve İzmir Sağlık Müdürlüğümüz ile fedakâr sağlık çalışanlarımızın önüne takoz koymaktan başka bir şey değildir. Tedarikçi firma yetkilileri İzmir Sağlık Müdürlüğü ve Şehir Hastanesi Yönetimlerine karşı her manada duyarlı olmak ve operasyonel  hızlarına ayak uydurmak zorundadır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın