Dalaman Belediye Başkanının Yakınıyla İlgilenmediği Öne Sürülen Ebe Hakkını Arıyor

İddiaya göre Dalaman Beledile Başkanı Muhammet Karakuş’un yakını ile ilgilenmediği öne sürülen Ebe S.S. gündem oldu ! Görev yeri değiştirilen ebe hak arayışına girerken, çarpıcı bir açıklama Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur’dan geldi. Uğur, Başkan Karakuş ile görüştüğünü belirterek,  “Belediye Başkanı ‘Ebe S.S.’nin hatası var hatasını telafi etsin. Gelsin benden özür dilesin’ diyor” dedi. 

Muğla Dalaman Devlet Hastanesi’nde doğumhane biriminde görev yapmakta olan ebe S.S.’nin eylül ayında hastaneye gelen bir hastanın şikayetiyle yaşadıkları sosyal medyada gündem oldu. İddiaya göre hastaneye tedavi amacıyla gelen hastanın, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş’un yakını olduğu, hasta yakınının Ebe S.S’den hastaya özel ilgi göstermediği gerekçesiyle hastanenin başhekimliğine şikayette bulunduğu ve  bu şikayetten iki gün sonra da Muğla Sağlık İl Müdürlüğü’nden soruşturma açıldığının tebliğ edildiği öğrenildi. Soruşturmanın seyri nedeniyle Ebe S.S.’nin 90 km uzaklıktaki Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’ne 21 Kasım 2022 tarihinde görevlendirildiği bilgisine ulaşıldı. 

Görevlendirme süresinin sona ermesine rağmen, asıl çalıştığı hastaneye gönderilmeyen S.S. için üyesi olduğu sendika Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi ve Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği harekete geçti. Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur ve Saha-Der Örgütlenme Sekreteri Duygu Erdal, Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konuyla ilgili açıklamada bulundu. 

Soruşturma Sonuçlandı, Görevlendirme Sonlandırılmadı

Ebe S.S. Muğla’da yeni görevlendirme yerinde çalışmaya başladı. Soruşturma sonuç yazısı 30 Aralık’ta geldi. Soruşturma sonucunda Ebe S.S.’ye uyarı cezası verildiği tebliğ edildiği öğrenildi. Edinilen diğer bilgiler arasında; S.S’nin görevlendirme nedeniyle gittiği hastanenin başhekimliği görevlendirmenin son bulduğuna ilişkin il sağlık müdürlüğüne yazı yazılacağını belirttiği, ancak yazının yazılmadığı bilgisi yer aldı. Bunun üzerine Ebe S.S. İl Sağlık Müdürlüğüne kendisi dilekçe vererek görevlendirmenin sona ermesini talep ettiği belirtildi. Söz konusu dilekçenin 20 Ocak 2023 tarihinde müdürlüğe iletildiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca S.S.’nin 2 Ocak 2023 tarihinde konuyla ilgili Muğla İl Disiplin Kuruluna itiraz dilekçesi verdiği ve 20 Ocak’ta görevlendirilmesi sonlandırılmaz ise yargı yoluna gideceği bilgisi elde edildi. 

“Görevlendirme sonlandırılmaz ise dava açacağız”

Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur, BSHA’ya açıklamada bulundu. Uğur, sendika olarak S.S.’nin görevlendirme süresinin dolmasına rağmen iade edilmemesi üzerine öncelikle Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştüklerini ancak olumlu dönüş alamadıklarını bunun üzerine AK Parti Muğla İl Başkanlığı ile görüşme yaptıklarını, bunun ardından da Dalaman Belediye Başkanı ile telefonla görüştüklerini belirtti.  Uğur, “Tüm mercilere iyi niyetle gittik. Çözüm bulamadık. Belediye Başkanı ‘Ebe S.S.’nin hatası var hatasını telafi etsin. Gelsin benden özür dilesin’dedi. Bende arkadaşımıza iletiriz. Özür dileyip dilememek onun insiyatifindedir. Ancak bundan sonra bu konu için sizi aramayacağız. Arkadaşımızın dilekçesi ile ilgili durumun sonucuna göre yargı yoluna gideceğiz. Ya görevlendirmeye son verecekler, ya da dava açacağız” diye açıklama yaptı.

“Sürgün Kararı bir Belediye Başkanının Talebine Göre yapılamaz”

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği Örgütlenme Sekreteri Duygu Erdal“Sürgün Kararı bir Belediye Başkanının Talebine Göre yapılamaz”“Sürgün Kararı bir Belediye Başkanının Talebine Göre yapılamaz”

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği Örgütlenme Sekreteri Duygu Erdal, BSHA’ya yaptığı açıklamada, “Sürgün kararı bir  belediye başkanının talebine göre yapılamaz. Bir kamu görevlisi disiplin suçu işlediyse Sağlık Bakanlığının Disiplin Yönetmeliğine göre hareket edilir. Hastanelerdeki liyakatsız atamaların bedeli tüm sağlık çalışanlarına mobbing olarak dönmektedir. Kurum idarecilerinin atamalarındaki liyakatsizliğe son verilmeli  idareciler, objektif nitelikte sınavlarla ve şeffaf olarak seçilmelidir. Sağlık çalışanları hak ve mücadele derneği olarak üyemizin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanındayız” diye konuştu. 

 Türk Sağlık-Sen ve Saha-Der ve twitterdan duyurdu

Tüm bu süreçlerin ardından belediye başkanının yakınına ilgi göstermeyen ebe hemşirenin yaşadıkları karşısında meslektaşlarından sosyal medyada destek yağdı. Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği resmi twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. Saha-Der, “Muğla Dalaman Belediye Başkanının akrabasına doğumhanede özel muamele gösterilmedi diye hakkında soruşturma başlatılan 33 yıllık bir ebe, 90 km ötede görevlendirme ile sürgüne gönderiliyor” açıklamasında bulundu. Bunun yanında Türk Sağlık-Sen  Muğla Şubesi de resmi twitter hesabı üzerinden hashtag açarak sibelhemşireyalnızdeğildir etkinliği başlattı. Sendika twitterdan, “Sibel Hanım’ın geçici görevlendirmesinin iptali için gerçekleştirdiğimiz tüm görüşmelere rağmen olumlu sonuç alınamamıştır. Bu nedenle hukuki yollara başvurulacak olup, yapılan hukuksuzluğu yargıya taşıyacağız” paylaşımı yaptı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın