Dilovası Başhekimi Yılmaz Hakkındaki ‘Mobbing’ İddiaları Araştırılıyor, Bakanlık Müfettiş Yolladı!

Kocaeli Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz’ın hastane çalışanlarına mobbing uygulaması iddialarının araştırılması için Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye müfettiş görevlendirildiği, mobbing iddiaları üzerine soruşturma açıldığı bilgisine ulaşıldı.

Şubat ayında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne sözleşmesinin yenilenmesi için başvuran Başhekim Yılmaz’ın sağlık çalışanlarına mobbing uyguladığı iddiaları sonrasında Türk Hemşireler Derneği de (THD), 23.01.2022 tarihinde Sağlık Bakanlığına, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına ‘Başhekim hakkındaki mobbing iddialarının araştırılması’ için  soruşturma açılması talebiyle başvuruda bulunmuştu. Sağlık Bakanlığı Müfettişlerinin, başhekim hakkındaki mobbing iddialarını araştırmak üzere hastanede bulundukları, 2018 yılından bugüne dek yaptığı görevlendirmeler, tayin işlemleri gibi konuları incelediği edinilen bilgiler arasında yer aldı. 

BSHA’ya Konuşan Başhekim ‘Benimle Uğraşıyorlar’ Demişti

Başhekim Yılmaz’ın hastane çalışanlarına mobbing uygulandığı iddiaları Ocak ayında yerel bir gazetede yayımlandıktan sonra sosyal medya gündeminde de yer alarak kamuoyuna yansıdı. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı Başhekim Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz yaptığı açıklamada; hastanede gerçekleştirilen bir toplantıda personeli tehdit ettiği, başhekim olarak çalışanlarına mobbing uyguladığı iddialarını reddetmişti. BSHA’nın 14 Ocak tarihinde yayımlanan ‘Dilovası Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor?’ başlıklı haberinde Başhekim Yılmaz, kendisiyle uğraşıldığını iddia ederek mobbing uygulamadığını yanlış anlaşıldığını art niyetli yaklaşıldığını söylemişti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın