Dünya Kadın Çiftçiler Günü Kutlandı

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen'deki çiftçi kadınları unutmadı ve onları ziyaret etti.

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen’deki çiftçi kadınları unutmadı ve onları ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde tarlada çalışan kadınları ziyaret eden Başkan Vekili Pehlivan, onlara gül hediye etti ve çay ikramında bulundu. Tarla çalışmalarının ardından, kadınları kahvaltıda ağırladı ve “Tarladan sofraya uzanan yolda kadın eli ve emeği çok kıymetlidir. İyi ki varsınız” dedi.

Aydın Pehlivan, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü tarlada çalışan kadınları ziyaret ederek kutlamaya başladı. Üretici kadınlara gül hediye edip, çay ikramında bulunan Pehlivan, “Menemen’in verimli toprakları sizlerin emeğiyle buluştukça, sofralarımız anlam kazanıyor” dedi.

Kadın Çiftçiler Gününden, Menemenli kadın çiftçiler buluştu
Kadın çiftçiler belediyenin etkinliğinde buluştu

Kadın Çiftçiler İçin Atatürk Ne Demiş ?

Başkan Vekili Pehlivan, kutlama etkinliklerini günün ilerleyen saatlerinde bir salonda sürdürdü. Çiftçi kadınlarla kahvaltı yaparak onlarla sohbet etti ve dayanışma mesajları verdi. Etkinliğe Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, Menemen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Çiçek, Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Güven, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadın çiftçiler katıldı. Pehlivan, konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kadın çiftçiler, ülkemizin refahını ve bağımsızlığını inşa etmede kilit bir rol oynamaktadır.” sözünü hatırlattı ve kadınların tarımın her aşamasında büyük katkı sağladığını vurguladı. Başkan Vekili Pehlivan, çiftçi kadınları topraklarını işleyen, sofraları zenginleştiren ve toplumu besleyen kişiler olarak tanımlayarak, onların emeğinin çok değerli olduğunu belirtti. Kadınların ev işleri yanında tarla, bahçe ve çiftliklerde çalıştığını söyleyerek, “Her çiftçimiz benim için çok değerli ama kadınlarımızın gücüne ve emeklerine inanıyorum. Sizleri canı gönülden alkışlıyorum. İyi ki hayatımızdasınız.” dedi. Pehlivan, Tarım Bakanlığı tarafından kadın çiftçilere verilen pozitif ayrımcılığı da vurgulayarak, yerel yönetim olarak kadınların yaşamın her alanında olmalarını desteklediklerini ve kadın çiftçilere her zaman destek olacaklarını ifade etti. Etkinlik sonunda kadın çiftçilere hediye dağıtıldı ve katılımcılar Pehlivan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. (izmirhaberleri.net)

Bir Cevap Yazın