Ege, Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak’ı Misafir Etti

Ege Üniversitesi, Dünya ve Avrupa Şampiyonu İbrahim Çolak’ı misafir etti. Milli sporcu Çolak, Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde son beş yılda Ege Üniversitesinin spor ekosisteminde yaşanan değişimi ve dönüşümü EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hazırladığı klipte anlattı.

Ege Üniversitesi, 2017 yılında Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Artistik Cimnastik Milli Takım Sporcusu, 2019 Artistik Cimnastik Halka Aleti Dünya Şampiyonu ve 2020 Artistik Cimnastik Halka Aleti Avrupa Şampiyonu İbrahim Çolak’ı misafir etti.

Ege, Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak'ı Misafir Etti

Çolak, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın son beş yılda kampüste özellikle spor alanında yapmış olduğu çalışmaları, spora ve sporcuya verdiği desteği, bölümündeki hocalarının ve arkadaşlarının kendisine sağladığı katkıları EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hazırladığı kısa klipte konuştu.

Milli sporucu Çolak, “Rektörümüz çalışmalarımızı hep yakından takip etti, bizi sadece kazandığımızda değil kazanamadığımız zamanlarda da destekledi. Hep bizim yanımızdaydı. Göstermiş olduğu destek bizleri daha iyi motive etti ve bu desteklerle daha iyi başarılar elde edeceğiz. Başarılar tek kişinin emeğiyle ile değil, koca bir ekibin emeğiyle gerçekleşiyor. Bizlere her zaman destek veren başta Rektörümüz olmak üzere hocalarımıza ve arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Egeli olmak bir ayrıcalıktır. Bu ailenin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Dünya şampiyonluğundan sonra aldığı birçok mesajda küçük çocukların jimnastik yapma isteğinin arttığını, ailelerin jimnastik alanında bilinçlenip çocuklarını bu spora yönlendirdiğini söyleyen Çolak, gençlerden aldığı mesajlarında umut dolu olduğunu ve bunun çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Göreve geldiği günden bugüne Ege Üniversitesinin tam akredite olması ve araştırma üniversiteleri arasına girmesi için Egeli ruhuyla çalışan ve bu başarıların altına imza atan Rektör Budak, eğitim-öğretim ve araştırmanın yanı sıra spor alanında yapılan yeniliklerle de Ege Üniversitesinin Türkiye’de ve dünyada örnek üniversiteler arasında yer almasını sağladı.   Sporun her alanına yatırım yaparak kampüse 2,5 kilometre uzunluğunda tartan pist, bisiklet yolları ve voleybol sahası, tenis kortları, basketbol sahası, atletizm pisti ve spor salonlarının yenilenmesini sağlayan Rektör Budak, bilim ve araştırmaya verdiği önemin aynısını spora da vererek üniversitenin bu alanda da başarılara yönelik bir dönüşüm geçirmesine öncülük etti.

Ege, Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak'ı Misafir Etti

EÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin de “Rektörümüzün son beş yılda bilim, Ar-Ge, proje üretimi, inovasyon, kültür, sanat, spor vb. alanlarda yapmış olduğu çalışmalar üniversitemizin ileriye dönük büyük bir değişim geçirmesini sağlamıştır. Bu değişimle akademinin ve sporun her branşında amaçlara, başarılara daha rahat ulaşılabilmektedir. Bu değişime destek vermek; akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin, sporcularımızın gözünden Ege’de yazılan başarı hikayelerini anlatıp kamuoyuyla paylaşmak medyanın işi, yani bizim işimiz” diye konuştu. Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Üniversitemiz, yaşadığı bilim iklimiyle, ülkemizdeki ve yurt dışındaki üniversitelere ışık tutan bir yer. İbrahim Çolak, derece alan tüm sporcularımız ya da büyük bilimsel başarılara imza atan akademisyenlerimiz bu durumun en güzel örneği. Bu sebeple, özellikle 5 yıl tam akredite almış ve araştırma üniversitesi olmuş üniversitemizin, içinde yazılan başarı hikâyelerini Medya Merkezi’mizde hazırlanan kısa kliplerle anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Üniversitenin spor alanında yaşadığı yeniliklerin, Dünya ve Avrupa Şampiyonu İbrahim Çolak’ın gözünden aktarılacağı iki dakikalık klibin çekimine İletişim Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri katkı sağlarken; klibin koordinatörlüğünü ve kurgusunu EÜ İletişim Fakültesi Doktora öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat, kameramanlığını ise EÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Tolga Geç üstleniyor.

Bir Cevap Yazın