EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün doktora eğitimi kalitesinin Avrupa standartlarında olduğu tescil edildi.

Programlarının yüzde 75’ini akredite ederek eğitim öğretim ve araştırma geliştirme altyapısını dünya ölçeğine taşıyan Ege Üniversitesi, lisans ve lisansüstü programlarının kalitesini uluslararası standartlarda olduğunu belgelendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda uluslararası akreditasyon çalışmalarını sürdüren Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Avrupa’da biyotıp ve sağlık bilimlerinde yürütülen doktora eğitiminde temel standartları ve en iyi uygulamaları geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen, doktora programlarından mezun olanların sahip olacakları yeterliliklerin standartlarını yükseltmeyi amaçlayan ORPHEUS organizasyonu etiketini almaya layık görüldü.

EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet ve enstitü yönetimi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek, doktora eğitimi kalitesinin Avrupa standartlarında olduğunu belgeleyen  ‘ORPHEUS Etiketi Belgesi’ni takdim etti.

EÜ’den Yasa Dışı Tütün Kullanım Yaygınlığının Tespitine Yönelik Proje

Ege Üniversitesinde başlattıkları kalite ve akreditasyon seferberliğinin devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve başladığımız ilk andan itibaren akreditasyon ve kalite kavramını ekosistemimizde bir kültür haline getirmek,  programlarımızı tescillemek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eğitim–öğretimden araştırma ve geliştirmeye tüm hizmetlerde uluslararası kalite standartlarına ulaşmak, akademik birimlerimizin akreditasyonunu sağlamak üzere başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Programlarımızı akredite ederek kalite standartlarımızı uluslararası düzeye taşıyoruz” diye konuştu.

Tüm akademik birimlerde kalite çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin markasının en önemli gücünü oluşturan sağlık temalı akademik birimleri;  lisans ve lisansüstü eğitimleri, yetkin akademik kadroları, donanımlı laboratuvar altyapıları ile dünyada referans gösterilen akademik kurumlar arasında yer alıyor.  Ülkemizin sağlık eğitiminde öncü fakültesi olan Tıp Fakültemiz; Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından Türkiye’de üçüncü kez akredite edilen 8 fakülte arasında yer alıyor. 25 Anabilim Dalımız Uzmanlık Eğitimi Akreditasyonuna alarak uzmanlık eğitimlerinin kalitesini tescillediler.  Aynı şekilde Diş Hekimliği Fakültemiz, Eczacılık Fakültemiz de kaliteli eğitimi, klinik uygulamaları, son yıllarda gerçekleştirdiği akademik ve bilimsel çalışmalarla ve kaliteleriyle uluslararası standartlarda olduklarını belgelendirdiler. Şimdi de Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü çatısı altında sürdürülen doktora programlarının niteliğinin uluslararası standartlarda olduğu tescil edildi. Başta Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet olmak üzere emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün ORPHEUS Etiketi süreci konusunda bilgi veren Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, “Doktoranın uluslararası bir derece olduğunu ancak ülkeler arasında doktora programlarının içeriği ve doktora tezinin seviyesinin değişkenlik gösterebildiğini vurgulayarak, uluslararası kabul gören kaliteli doktora eğitimi verebilmek hedefine ulaşmanın bir yolu olarak ORPHEUS Etiketini Sayın Rektör Hocamızın da hedef göstermesi ile süreci Nisan 2023’te başlattık. Özdeğerlendirme Anketinin kabulü ardından ikinci aşama olan yerinde ziyaret Ekim 2023’te gerçekleşti. Etiketi 5 yıllığına almaya hak kazandık. Sağlık Bilimleri Enstitümüzün program içeriği ve çıktılarının uluslararası standartlarda olmasının ülkeler arasında akademisyen hareketliliğinin arttığı günümüzde üniversitemizin uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi niteliklerine doğrudan hizmet edecektir. Bu süreçte vizyoner liderliği ve her aşamadaki desteği içi Sayın Rektörümüz başta olmak üzere üniversitemizin ve enstitümüzün idari personeline, enstitümüzün ORPHEUS Komisyonu Üyelerine, tüm akademisyenlerimize ve görüşmelere katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın