EÜ Ziraat Fakültesi tüm bölümleriyle akredite oldu

Tam akredite bir araştırma üniversitesi etiketine sahip Ege Üniversitesinde akademik birimler kaliteli eğitimlerini tescillendirmeye devam ediyor. Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından geçen yıl 5 bölümü akredite olan EÜ Ziraat Fakültesi, bu yıl da kalan 5 bölümünün akredite edilmesiyle birlikte tüm bölümlerini akredite ederek büyük bir başarıya imza attı.

EÜ Ziraat Fakültesi tüm bölümleriyle akredite oldu

Ziraat Fakültesinden yetişmiş bir akademisyen olarak, yakalanan başarıdan dolayı gurur duyduğunu ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Geçtiğimiz yıl Ziraat Fakültemizin Tarla Bitkileri, Zootekni, Süt Teknolojisi, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümleri iki yıl süre ile akreditasyon almıştı. Bu yıl yapılan başvurular sonucunda Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerimiz de ZİDEK tarafından akredite edilen bölümlerimiz arasına katıldı. Peyzaj Mimarlığı bölümümüz, Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER) tarafından beş yıl süreyle akredite oldu. Böylece Ziraat Fakültemiz, tüm birimlerini akredite ederek tarihi bir başarıya imza attı. Ülkemizin YÖKAK’tan tam akreditasyon alan ilk üniversitesi olarak akredite eğitim programlarımızın sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz, kalitesi tescillenmiş bölümlerde eğitim alıyorlar. Tüm bölümleriyle akredite olan Ziraat Fakültemizi ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

EÜ Ziraat Fakültesi tüm bölümleriyle akredite oldu

“Akreditasyon pek çok avantajı beraberinde getiriyor”

Ziraat Fakültesinin, Ege Üniversitesinin kurulan ilk iki fakültesinden biri olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Banu Yücel, “Fakültemizin akreditasyon başarısıyla birlikte kurum performansı ve öğrenci başarısını birleştirerek, yükseköğretimde kaliteyi garanti altına aldık. Bu başarımız,  mezunlarımızın özel sektör içerisinde ‘kaliteli insan gücü’ olarak tanımlanması ve istihdamları yönünden kolaylıklar sağlayacaktır. Akreditasyonla birlikte öğrencilerimizin yükseköğretim kurumları arasında kredi transferi işlemleri de kolaylaşacak. Bu önemli başarıya giden yolu bizlere açan, akreditasyon çalışmaları konusunda üniversitemizde seferberlik başlatan, kalite ve araştırma hedeflerimizi kurumsal bir kültüre dönüştüren, bilim iklimini sürdürülebilir uygulamalarla birlikte yeniden oluşturan, vizyonuyla önderlik ederek her daim Fakültemize destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere emeği geçen bütün akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz. Üniversitemize ve Fakültemize hayırlı olsun” diye konuştu. (İZMİRHABERLERİ)

Bir Cevap Yazın