Firma Çalışanı Ameliyathaneye Girebilir Mi ? Operasyonda Doktora Yardım Edebilir Mi ? (Özel Haber)

İzmir’de bir kamu hastanesinde ortopedi ameliyatlarına, medikal firma çalışanlarının girdiği, operasyon sırasında önlük giyip doktora yardım ettiği öne sürüldü. Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’nı (BSHA) arayan ameliyathane personeli, “Bu kişiler hastalara sonda takıyor, dikiş atıyor. Bu durum hukuki ve etik açıdan doğru değil” derken, hastane Başhekimliği yetkilileri, “Bu kişiler hekime eşlik ediyorlar ancak ameliyatlara dahil olmalarına izin vermiyoruz” dedi. 

İZMİR Seyfi Demirsoy Buca Devlet Hastanesi’nde ortopedi operasyonlarında ameliyat malzemesi satan firma çalışanlarının ortopedi doktoruna yardım ettiği öne sürüldü. Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konu hakkında bilgi veren ameliyathanede görevli bir personel, “Ameliyatlara giren medikal firma çalışanları, hastalara sonda takıyor, kapama dikişlerini yapıyor. Bu durum hukuki ve etik açıdan doğru değil” 

Geçtiğimiz günlerde Yoğun Bakım Servisinde Oksijen Kesintisi skandalı ile gündeme gelen Seyfi Demirsoy Buca Devlet Hastanesi, “Yok artık” dedirtecek yeni bir olayla tekrar gündemde. Erişkin Yoğun Bakım Servisinde iki saat süren oksijen kesintisi olayını ortaya çıkaran Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) ulaşan bir hastane çalışanı, ortopedi ameliyatlarına ortopedi malzemeleri satan bir medikal firmanın çalışanının da girdiğini, hastaya bu kişinin de ameliyat sırasında müdahale ettiğini öne sürdü.

Şok İddia : “Protezi Yerleştiriyor, Dikiş Atıyor, Sonda Takıyor” 

Ameliyathaneye ameliyathane çalışanından başka bir kimsenin girmesinin doğru olmadığını belirten hastane çalışanı, “Medikal firma görevlisi, ameliyathane kıyafetlerini giyip ameliyata giriyor. Bununla da kalmıyor. Hastanın dikişlerinin atılması, protezin bacağa yerleştirilmesi, kemiğe vida takılması, sonda takılması gibi tüm bu işlemleri de yapıyor. Ortopedi doktorlarımızın buna izin vermemesi gerekiyor. Hasta mahremiyeti denen bir olay var. Bu konunun ivedilikle bir çözüme kavuşturulması gerekiyor” diye konuştu. 

OKSİJEN KESİNTİSİ PANİĞİ ! 

Başhekimlik:  “Ameliyata Giriyorlar, Ama Müdahil Olmalarına İzin Vermiyoruz” 

BSHA’ya konuşan Hastane Başhekimliği yetkilileri, ortopedi alanında medikal malzeme satan firma çalışanlarının ameliyatlara girdiğini belirterek, “Ancak bu kişilerin ameliyata dahil olmalarına izin vermiyoruz. Bu kişiler doktora eşlik ediyorlar. Malzeme kullanımında doktora yol gösterici oluyorlar” şeklinde konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın