Hamilelik Sürecinde Ağız Ve Diş Sağlığı

Hamilelik sürecinde anne adayı için ağız ve diş sağlığının bozulması bebeğin gelişimine olumsuz etkileyen bir durum olmaktadır. Hamile kalmayı düşünen ve hamile kalan anne adayları mutlaka bir Gebze diş kliniği diş hekimi kontrolünden geçmeli ve hamilelik süresince diş ve dişeti sağlığı için neler yapması gerektiğini öğrenmeli ve gereken tedavilerini yaptırmaya özen göstermelidir. Bu hem annenin hem de bebeğin sağlığı için oldukça fazla önem taşımaktadır.

Hamilelik Döneminde Ağız ve Diş Bakımı

​​​​​​Vücudun fizyolojik ve psikolojik yönden pek çok değişikliklere maruz kaldığı hamilelik döneminde hormonal olan sebepler sonucunda ağız ve diş sağlığı iyi bakım yapılmadığı takdirde ağrı hatta diş kaybına kadar sebebiyet vermektedir. Mide bulantıları ve kusmalar ağız içinde asit salgısını artıran ve dişlerin yüzeyinde aşınmalara sebep olan ve devamında da dişin sert dokularının bakteriler ile salgı veren asitler yumuşatması sonucu çürüklere yol açmaya gidecek problemlere sebebiyet vermektedir.
Anne adayının sık aralıklar ile şekerli gıda tüketme alışkanlığı ve diş eti kanamaları nedeni ile diş fırçalanmaması ağız bakımının aksamasına ve bunu takiben diş eti enfeksiyonu ve çürük riskinin artmasına kadar ilerlemektedir. Hamilelik döneminde ağız ve diş tedavileri Gebze diş kliniği tarafından gerçekleşmektedir.

İlk Üç Aylık Dönemde Diş Tedavisi

Gebeliğin ilk üç ayında bebeğin organları gelişme aşamasında olmaktadır. Bu dönemde neden olunan bir bakteri bebeğin organ gelişimini olumsuz yönde etkilemekte ve gereksiz müdahaleler düşüğe kadar sebep olabilmektedir. Fakat ağrıya sebep olan ya da müdahale edilmediği takdirde daha çok zarara neden olabilecek durumdaki dişlerin çekim ve kanal tedavisi gibi acil olarak tedavi edilmesi gereken durumlarda ise gecikmeden diş hekimine gidilmesi oldukça fazla önem taşımaktadır.

Hamilelikte Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Sıkıntısız gebeliklerde her türlü diş tedavisi Gebze diş kliniği hizmet vermektedir. Yine de gebenin yorulmaması için bu süreçte sadece acil ihtiyaçlarını gidermesi amacına yönelik diğer tedavilerini doğum sonrasında yapmayı tercih etmektedir. Ancak ağrının şiddetinin artması halinde çok az anestezi uygulanması ile diş tedavileri yapılmaktadır. Bu süreçte annenin sağlıklı beslenmesi ve diş bakımına özen göstermesi oldukça önemlidir.(İZMİRHABERLERİ)

Bir Cevap Yazın