Hastane Enkazından Çıkartılan Refakatçi Karpuz’un Son Sözleri İç Parçaladı!

İskenderun Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım olarak kullanılan eski SSK binası, A Blok enkazının önünde göçük altında kalan hasta ve sağlık çalışanı yakınlarının acı bekleyişi devam ediyor. Tacettin ve Hatice Karpuz çifti de sağlık sorunu nedeniyle A Blok’ta tedavi görmeye giden hastalar arasındaydı. Geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında, safra kesesindeki sağlık sorunu nedeniyle hastanede yataklı serviste tedavi gördüğü öğrenilen Tacettin Karpuz’un yanında refakatçisi olarak eşi Hatice Karpuz bulunuyordu. Depremin 88’inci saatinde Tacettin Karpuz yıkılan enkazdan cansız çıkartılırken, eşi Hatice Karpuz’a canlı olarak ulaşıldı. Ancak o sevinç de ne yazık ki kısa sürdü. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın ulaştığı 65 yaşındaki Hatice Karpuz’un yeğeni Pelin Erdoğan, enkazdan canlı kurtarılan, kendisine sorulan sorulara doğru cevaplar veren, çocuklarını, torunlarını soran 65 yaşındaki Hatice Karpuz’un arama kurtarma ekiplerine, “Beni buradan çıkartın size 5 koyun keseceğim” diyerek sevincini paylaştığını söyledi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra çocuklarının talebiyle Adana’da özel bir hastaneye  sevk edilen Hatice Karpuz’un bedeni daha fazla dayanamadı, hayatını kaybettiği öğrenildi.  

Evleri Yıkılmadı, Hastane Yıkıldı

Hem anneleri hem de babalarını kaybeden kuzenlerinin konuşacak halde olmadıklarını belirten Pelin Erdoğan, eniştesi Tacettin Karpuz’un İskenderun Devlet Hastanesi’nde A blokta ilaç tedavisi almak amacıyla kaldığını, halası Hatice Karpuz’un da eşine refakatçi olarak hastane binasında olduğunu söyledi. Erdoğan, halası Hatice Karpuz’un enkazdan depremin 88’inci saatinde canlı olarak çıkartıldığını ancak eniştesi Tacettin Karpuz’un cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Baba tarafının Hatay’da olduğunu, kendisinin İstanbul’da bulunduğunu,  kardeşinin olay olur olmaz  Hatay İskenderun’a gittiğini söyleyen Erdoğan, enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Tacettin ve Hatice Karpuz çiftinin evlerinin yıkılmadığını belirtti.

“Hastaneye gitmemiş olsalardı hayatta olacaklardı” diyerek gözyaşlarına hakim olamayan Pelin Erdoğan, “Depremin meydana geldiği ilk 2 gün ve 3’üncü günün de yarısına kadar orada hiç kimse yoktu. Kendimizi parçaladık. Bağırdık çağırdık. Halamı sabah saatlerinde buldular akşam saatlerinde ancak enkaz altından çıkarıldı. Enkazdaki ekiplere ‘beni buradan çıkartın size 5 tane koyun kesicem’ demiş. İlk müdahaleden sonra çocukları, halamı Adana’da özel bir hastaneye götürdüler. Ameliyata alındı ancak halamı kaybettik. Çok büyük ihmal var. Orası bir kamu binası değil mi? İnsanlar oraya sağlıklarına kavuşmaya gittiler. Hayatlarını kaybettiler, o binadan bir sürü cenaze çıktı. Bütün bina un ufak olmuş” dedi. 

İskenderun Eda Apartmanı’nda 100 kişi Enkaz Altında

Ailesinden İskenderun’da yaşayan çok sayıda yakını olduğunu da belirten Pelin Erdoğan,  kuzeninin nişanlısı ve ailesinin de enkaz altında olduğunu ağlayarak söyledi. Pelin Erdoğan, “Kuzenimin nişanlısı ve nişanlısının ailesi İskenderun’da Eda Apartmanı’nda hala enkaz altındalar. ne olur yardım edin. Yetkililere sesleniyorum. Onlar da orada şu anda perişanlar. 100 kişi o apartmanın altında enkaz altında bulunuyor. Biz vinç gönderdik, vinçi almadılar. En son bilgi aldığımda çalışmalar yoktu, AFAD gelmemişti Hep gönüllü ekipler vardı, uzman ekipler yoktu” diyerek gözyaşları içinde konuştu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın