Hastaneler, Bayraklı Şehir Hastanesi İçin ‘Nöbet Muafiyetili’ Hemşirelerin İsimlerini Bildiriyor!

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, İzmir’deki bazı kamu hastanelerinin yeni açılan Bayraklı Şehir Hastanesi’nde görevlendirilmek üzere talep edilen sağlık personellerini seçerken, ‘nöbet muafiyetli’ personeli seçtiğini söyledi!

Şehir Hastanesi gibi yoğun tempo ve nöbet usülü çalışan bir kurumda, nöbet muafiyetli personelin tam performanslı çalışamadığını belirten Başkan Demircan, “Şehir Hastanesinde göreve başlayan sağlık personelimiz, nöbet tutamadığı için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan görevlendirmenin iptali için başvuruyor. Hastanelerin görevlendirilecek personel seçiminde yaptıkları yanlış yüzünden görevlendirmelerde sorun yaşanıyor” dedi.

Taşıma Su İle Değirmen Dönmez

“Sen Sağlık Müdürüne olayısı ile Sağlık Bakanlığına lütufta mı bulunuyorsun? Şehir Hastanesini hizmete sen mi açtın?” diye soran Başkan. Demircan şunları söyledi, “Ya da başta nöbet olmak üzere diğer muafiyeti olan sağlık çalışanlarının Bayraklı Şehir Hastanesinde görevlendirilmelerini senin o koltukta oturmana referans olan siyasilerin Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın “hayalim” dediği Şehir hastanesinin İzmir halkına verecek olduğu hizmete karşısın ama bunu sözel olarak dile getiremiyor fakat görev yetkilerini kullanarak mı bu hayalin önüne geçmeye çalışıyorsun? Sen, siz kimsiniz?Yakın zaman da hizmete açılan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi diğer Şehir Hastanelerine göre dezavantajlı bir şekilde hizmet sunmaya başladı. sağlık hizmetlerinin sunumunda iskelet yapıyı oluşturan başta hemşire kadrolarına atama yapılmadı, diğer hastanelerden geçici görevlendirme yapılmak suretiyle yani taşıma su ile değirmen döndürülmeye çalışıldı. Bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanımız Maliye Bakanını işaret ederek kadro tahsisi talebini yineledi”

Bu kısma kadar böyle…

Demircan sözlerine şöyle devam etti, “Bundan sonrasına birlikte bakalım. Şehir hastanesinin hizmete açılması ile birlikte doğal olarak her branştan sağlık çalışanına ihtiyaç duyuldu. Görevlendirmeler yapıldı. Bu görevlendirmeler Sağlık Müdürlüğü ile kurum idareleri arasında görevlendirmenin yapıldığı kurumdaki işleyişi bozmayacak şekilde yapılmaya çalışıldı. Ama x hastanesi ne yapıyor. Sağlık müdürlüğü elli hemşire talep ediyor hastane; Öğrenci, nöbet muafiyetli, yirmi beş yıl ve üzeri hizmeti bulunan hemşirenin ismini veriyor, Şehir Hastanesi “yorginin” yorgiye gol attığını zannediyor. Yahu Şehir Hastanesi de bizim, bizim… Bir de dokunuyorsun kırk gözü kırk çeşme… “öldük bittik” yahu ölmenize gerek yok, sağlık müdürlüğü madem sizden hemşire istiyor (!) kalite de, eğitimde, kalibrasyonda, poliklinikte, vip hizmetlerinde (!), sağlık bakım hizmetleri müdür yardımcılığında, imza yetkilileriniz de v.b. birimlerden feragat edin eli ayağı tutan hiç bir mazereti olmayan arkadaşlarınızın, partililerinizin (!) isimlerini sağlık müdürlüğüne bildirin ve Şehir hastanesinin ihtiyacına bir nebze merhem olun. Sağlık Bakanı’na da çağrımız eğer İzmir Şehir hastanesinin bir an evvel 2060 yatak kapasitesi ile hizmet sunmasını istiyorsanız diğer illerde açılan Şehir hastanelerinde olduğu gibi kadro tahsisini yapmalısınız. Zira o zaman İzmir Şehir Hastanesi sağlık üssü olacaktır. Yoksa Bayraklı Şehir hastanesi bir kaç başhemşinin lütfü ile hizmet veren, onlar olmazsa hizmet sunamayacak durumda olan devasa sağlık tesisi olarak akıllarda kalacak. Devletimizi ve Sağlık Bakanlığımızı sizin atadığınız kendini bilmez bir kaç başhemşireye kurban etmeyin” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın