Hemşirelerin Sorunlarını Haykıran Erkek Hemşire Burak Seçinti BSHA’ya Konuştu (Özel)

Türkiye YouTube üzerinden yayın yapan bir programa katılarak hemşirelerin sorunlarını cesur bir şekilde dile getiren 26 yaşında ve 3 yıllık memur olan Yoğun Bakım Hemşiresi Burak Seçinti’yi konuşuyor.

BSHA’nın ulaştığı Seçinti, şu anda izinde olduğunu açıklamalarından ötürü üyesi olduğu sendika avukatları tarafından koruma altına alındığını ve görev yerine dönmekten korkmadığını her şeye hazırlıklı olduğunu söyledi.

Oğuzhan Uğur’a Konuşan Burak Seçinti Sendika Tarafından Korunma Altına Alındı !

YouTube Yapımcısı Oğuzhan Uğur’un programına katılarak başta kamuda çalışan hemşirelerin olmak üzere tüm meslektaşlarının sorunlarını dile getiren İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Burak Seçinti ülke gündeminde yer alan isimler arasında yer aldı.  Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı Seçinti, şu anda izinde olduğunu bilinçli bir şekilde yaptığı açıklamalarından ötürü üyesi olduğu sendika tarafından koruma altına alındığını söyledi. 

HEMŞİRELİK ORTADA KALMIŞLAR MESLEĞİ ! 

Erkek Hemşire Burak Seçinti Fenomen Oldu

Sosyal medyada yayılan program nedeniyle kendisine çok sayıda meslektaşından mesajlar geldiğini belirten genç hemşire, hastane yönetimi tarafından kendisine ulaşan kimse olmadığını belirterek şunları söyledi: “Açıklamalarımdan ötürü şu ana kadar herhangi bir uyarı ya da resmi bir yaptırıma uğramadım. Sendikalı bir memurum. Sendika beni şu anda koruma altına aldı. Hastane yönetiminin de beni beklediğini tahmin ediyorum. Seve seve yanlarına gideceğim. Hiçbir çekincem olmadı. Şu anda devlet memuruyum üçüncü yılımdayım. Kaybedeceğim bir tek maaşım var. Hemşireler olarak çektiğimizi çok iyi biliyorum. YouTube programına katılmayı planladım. Öğretmenler başta olmak üzere polisleri ve başka meslek gruplarının programa katılmalarını, konuşmalarını bekledim. Bu programa katılarak mesleki sorunları dile getirme eylemine karar verdim ve gerçekleştirdim. Herhangi bir tereddütüm olmadı. Memurluk durumum ile ilgili sıkıntı da yaşasam her şeyi göze alarak bilinçli bir şekilde açıklamalarda bulundum” 

“21’inci yüzyılda hemşireliğin tanımı yok”

21’inci yüzyılda Türkiye’de hemşirelik mesleğinin görev  tanımının olmadığını söyleyen Burak Seçinti, “16 yıl dirsek çürüttüm bu mesleği yapabilmek için, babam kanser hastası dramatize etmek amacında değilim ama hayatın gerçekleri var. Ben burada bin TL’nin peşine düşmedim. Saha içerisinde teşvik ödemesi alan meslektaşlarımdan daha fazla oranda ödeme alanlardan bir tanesiyim. Benim 5 lira, 6 lira teşvik ödemesi alan arkadaşlarım var. Vicdanım hiç rahat değil. Hiç teşvik ödemesi alamayan arkadaşlarım var. Saha içerisinde her şeyi yapıyoruz. Hasta bakmaktan ziyade yöneticileri tatmin etmeye oynuyoruz. Bir nöbet listesine bile sesimizi çıkaramıyoruz.  Bir meslektaşım nöbet listesi ile ilgili bir soru sordu diye ocak ayı itibariyle görev yeri değiştirildi” diye konuşarak mesleki sıkıntılardan bahsetti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın