İdareci Mobbinginde Emsal Karar, Birlik Sağlık-Sen’den İki Hukuk Zaferi

Kayseri Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Çene Cerrahi servisinde çalışan biri Birlik Sağlık-Sen temsilcisi diğeri sendika üyesi olmak üzere Yasemin Yıldırım ve Aydan Güler adlı iki sağlık çalışanının hastane yönetimi tarafından keyfi olarak yer değişikliğine uğradıkları ve haksız uygulama karşısında yargıya yaptıkları başvurunun lehlerinde sonuçlandığı öğrenildi. Mahkeme; yer değişikliklerinin personeli cezalandırmak veya idarecinin yer değişikliklerini keyfi amaçla kullanılamayacağı gibi kamu yararı amacına ve hizmet gereklerine uygun hareket edilmesi gerekçesiyle idare tarafından yapılan görevlendirmeyi iptal etti.

Görev Yeri Değiştirme Yoluyla Mobbingde Emsal Karar

Birlik Sağlık-Sen Genel Merkezi, konuyla ilgili basın açıklamasında bulunarak, mahkeme kararlarında sendika üyeleri lehine çarpıcı açıklamaların yer aldığını ifade etti. Mahkeme kararında, görev yeri değişikliklerinin usulüne uygun yapılması gerektiği, her disiplin soruşturmasının da görev yeri değişmesine neden olamayacağı gibi mutlaka kamu yararı gözetilmesi gerektiğine değinilerek emsal bir karara imza atıldı.

“İdarecilerin Keyfi Uygulamaları Sağlıkçıları Canından Bezdirdi!”

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Doğruyol, “Son yıllarda idarecilerin keyfi uygulamaları personelleri canından bezdirmiştir. Bir kamu kurumunda en üst yöneticiden en alt yöneticiye kadar her memurun görev tanımı bellidir. Her memur başhekiminden hizmetlisine kadar kendi görev tanımı içerisinde görevini yapacaktır. Kamu kurumları ne siyasi partilerin, nede bürokratların özel işletmesi değildir. Hastane yönetimden Mahkemenin verdiği karara saygı duyarak derhal gereğini yerine getirmelidir. Bundan sonra da yer değişikliği konusundaki uygulamalarını keyfiyete göre değil, mahkemenin aldığı kararlar doğrultusunda, personeller arasında adaleti sağlayarak, Kamu yararını göz önünde tutarak yapmalarında fayda vardır. Başta Kayseri İl Başkanımız Kenan Çil ve sendikamız yönetimi olarak konun takipçisi olduğumuzu idarenin bilmesinde yarar olduğunu düşünüyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın