İstanbul Tabip Odası: “Deprem Bölgelerinde İlaç ve Malzeme Eksikliği Var”

Deprem bölgelerinde kurulan sahra hastanelerini çadırlarında bulunan  İstanbul Tabip Odası ekiplerinden gelen geri bildirimlerle ilgili İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cegerğun Polat, Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) bilgi verdi.

Depremin ikinci gününde arama kurtarma çalışmalarında yaşanan aksaklıklarının bu çağda olmaması gereken sorunlar olduğunu söyleyen Polat, sağlık personeli sorununun deprem alanlarında olmadığını ancak hastanelerin güvenli olmadığını, sahra hastanelerinin sağlık bakım koşulu oluşturduğunu ancak burada da tıbbi malzeme ve araç gereç sorunu ile karşılaşıldığının altını çizdi. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Polat, “İnsanlar enkazdan çıkarılıyor, kurtarılıyorlar ancak onlara bakılacakcak tıbbi malzeme ve hastane koşulları yok. Böyle olunca da büyük bir çaresizlikle karşı karşıya kalınıyor. Lojistik çok kötü durumda. İstanbul’dan tabip odası aktivisti olan 10’a yakın kişi deprem bölgelerine gitti. TTB Konsey’den Adıyaman’a gidenler var. Oldukça tedirginiz. Adana lojistik merkezine de destek olmaya çalışacağız. İç açıcı gelişmeler ne yazık ki yok” dedi. 

“İskenderun’dan Haber Alamıyoruz”

Polat, yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında herhangi bir bilgi alıp almadıklarına ilişkin şunları söyledi: “Bu sabah İskenderun’a doğru yol alan aktivistlerimiz oldu ancak sağlıklı bilgi alamıyoruz. GSM operatörleri çalışmıyor oralardan da sağlıklı haberler alamıyoruz. Elektrikler kesik böyle bir çağda yaşadığımız şey inanılmaz.”

“Hiç Ulaşılamayan Yerler Var, Çünkü Çalışma Yok!”

İstanbul Tapin Odası Yönetim Kurulu Üyesi Polat son olarak arama kırtarma çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunarak anneannesinin de Adıyaman’da enkaz altında olduğunu ve haber alamadıklarını belirtti. Polat, “Bazı yerlere Pazarcık gibi örneğin arama kurtarmanın zaten hiç ulaşılmamış olduğu bilgisini alıyoruz. görünüyor pazarcık Adıyaman’dan çok sınırlı bilgi alınıyor. Benim anneannem Adıyaman’da enkaz altında çıkarılamadı çünkü çalışma yok. O kadar kötü. Hatay Samandağ’da çok büyük bir yıkım var ama kurtarma çalışması yok.” (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın