İzmir Büyükşehir Başkanı Cemil Tugay, ‘Gönderilecekler Listesi’ Hazırlatıyor İddiası !

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Dr. Cemil Tugay’ın yakın çalışma ekibine, “Gönderilecekler” listesini hazırlayın talimatı verdiği öne sürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterilmemesi nedeniyle İzmir’deki seçim yarışında olmaması, İzmir’in seçim sürecini Türkiye genelinde konuşulur hale getirdi. Hatta İzmir Büyükşehir Belediyesinin hiçbir biriminden CHP İzmir Teşkilatı tarafından yürütülen seçim çalışmasına destek gelmediği de konuşulanlar arasında. Soyer’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek vermesi de CHP’liler ve İzmirliler tarafından eleştirilmişti.

Tunç Soyer, Cemil Tugay’ı Desteklemedi

Tugay en yakın adayı Hamza Dağ’ı yüzde 48’lik oy oranıyla geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Karşıyaka Belediyesi’nde işçi ve memurların alacaklarını hala tahsil edememeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesinde görevli işçi ve memurları tedirgin etmişti. Eski Başkan Soyer’in Dr. Cemil Tugay ve ekibine destek olmaması da İzmir kamuoyunu meşgul eden konuların başında gelmeye devam ediyor.

Cemil Tugay, Gönderilecekler Listesi Hazırlatıyor İddiası

Göreve başlamak için gün sayan Tugay, kendi ekibini oluşturmaya başladı. İlçe beledilerden de transferler yapan Tugay’ın yakın çalışma ekibine, ‘Gönderilecekler’ listesini hazırlayın dediği öne sürüldü. Özellikle Soyer’in yakın çalışma ekibinin gönderileceği konuşuluyor. Ancak Soyer zamanında belediyeye çok sayıda işçi alımı yapılmıştı. Tugay’ın insan kaynakları açısından nasıl bir yönetim ve çalışma sistemi oluşturacağı ve kimlerle çalışacağı merak konusu. (izmirhaberleri.net)

Bir Cevap Yazın