İzmir Metro Ulaşımında Neler Oluyor ? 

İzmir metro hattında kaza

İzmir Metro ulaşımında son günlerde yaşananlar,  İzmirlileri tedirgin etmeye başladı. 

ED Medya Başkanı Gazeteci Yazar Erkan Doğan yazdı….

Son günlerde İzmir Metro Hattı ile evine, işine giden İzmirli vatandaşlar, “Güvenli bir şekilde yolculuk edebilecek miyiz” sorusunu sıkça sorar oldu. 

İzmir Metro Treni Raydan Çıktı

16 Kasım 2023 tarihinde İzmir Metro hattında hizmet veren bir trenin son vagonu Stadyum Durağında raydan çıktı. Yolcular panik yaşarken, olay nedeniyle üç yolcu yaralandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olayın ardından yaptığı açıklamada, “Arızanın tespiti için çalışmalar başlatıldı” şeklinde bir bilgi geçti.  Ancak günde on binlerce yolcunun kullandığı bir ulaşım aracında yaşanan kaza sonrası böyle bir açıklama tabi ki başta gazeteciler olarak bizleri ve İzmir halkını tatmin etmedi diye düşünüyorum. 

Raydan çıkma kazası, metro daha hızlı giderken yaşansaydı ne olacaktı ? 

Bu konunun aydınlatılması için içerisinde 100’e yakın haber sitesini barındıran, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’nı yöneten ED Medya Başkanı olarak İzmir Makina Mühendisleri Odası’nı aradım. “Metro kazası hakkında bir görüşünüz var mı?” diye sordum. Oda yetkilileri, metronun spesifik uzmanlık gerektiren bir dal olduğunu, ikinci olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın talebi ile bir inceleme yapılabileceğini yazdı. 

Bence başta İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliğimiz ve ilgili meslek odaları bu kazayı araştırmalıdır. Bu araştırma bir daha yaşanması muhtemel bir kazanın da önüne geçecektir.  Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer’den kaza hakkında detaylı bir açıklama bekliyoruz. Bu konuda bir tweet ile geliştirilecek bir konu değildir. Bu hususta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın da bir çalışma içerisinde olduğunu duydum. İzmirliler olarak en kısa zamanda kazanın nedeni, alınacak önlemler hakkında bilgi almak istiyoruz. 

Güvenli, konforlu ve sağlıklı bir ulaşım herkesin hakkı… 


Bir Cevap Yazın