İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Operasyonlar

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Operasyonlar

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yaptığı operasyonlara ilişkin basın bültenleri yayınlandı. Yayınlanan bültende verilen bilgilere göre; Konak, Buca ilçelerinde Silah, Mühimmat ve Tehlikeli Madde Kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri çerçevesinde operasyon düzenlendi. Yasadışı Silah Ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara ve bu şahısların depo olarak kullandığı belirlenen 2 ikamet ve 1 işyerine yönelik operasyon gerçekleştirildiği bilgisi verildi. Gerçekleştirilen operasyonda 92 adet tabancanın ve bu tabancalara ait şarjörlerin ele geçirildiği açıklandı. Söz konusu operasyonda Olayın şüphelisinin yakalanarak gözaltına alındığı ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandığı duyuruldu.

 

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Büyük Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yaptığı operasyonlara ilişkin yayınlanan bir diğer bültende; Kelebek Operasyonu kapsamında İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; İzmir ve Menemen Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde çalışıldığı bilgisi geçildi. İl genelinde haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı biçimde oluşan mafya tipi yapılar ile bu yapılara silah temin eden şahıslar ile mücadele faaliyetleri çerçevesinde; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, Nitelikli Dolandırıcılık, Tehdit, Kasten Yaralama ve TCK 188 maddesi kapsamında uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçları kapsamında 2 ayrı suç örgütüne yönelik; Gaziemir, Bayraklı, Balçova, Çiğli, Aliağa, Çeşme, Menderes, Seferihisar ile Erzincan ve Erzurum illerinde toplam 19 hedef şahıs, 25 ikamet, 5 işyeri ve 7 araca, ayrıca söz konusu örgüte silah temin ettiği tespit edilen ilimiz Karabağlar ilçesindeki 1 hedef şahısa ve tespit edilen atölyesine saat 06:00’da eşzamanlı operasyon gerçekleştirildiği açıklanmıştır.

77 ekip, 169 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda; Toplam 20 hedef şahıstan 17sinin yakalanarak gözaltına alındığı, sevk edildikleri adli mercilerce 13  şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği, 4  şüpheli ise tutuklandığı belirtilmiştir. Firari 3 şüpheyi şahsa ilişkin yakalama çalışmaları devam ettiği açıklanmıştır. Operasyonda; 13 tabanca, 3 tüfek, 12 parçası eksik silah, 29 kartuş, 156 fişek, 1 balistik yelek, 2 kasatura, 1026 sentetik uyuşturucu hap, çok sayıda silah parçası ve silah yapımında kullanılan malzeme, 1 el yazması tarihi obje, çok sayıda tapu, senet, satış sözleşmesi ele geçirildiği duyurulmuştur.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yayınladıkları bültende şehrin huzur ve esenliğini korumak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Bir Cevap Yazın