İzmir Sağanak Yağmura Teslim Oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "Olağanüstü hava koşulları nedeniyle teyakkuza geçirdiğimiz 1200 mesai arkadaşımız, 250 iş makinesi ile geceden beri su tahliyesi yapıyor" açıklaması tartışma yarattı. 

İzmir’de yağmur ve fırtına su baskınlarına yol açarken, yollarda da kazalara neden oldu.

Özellikle Karşıyaka Mavişehir ve 1. Kordon yağışlardan olumsuz etkilendi. Mavişehir Bölgesindeki lüks konutlar adeta göle dönüşürken, 1. Kordon’u da su bastı. Kordon’daki işyerleri büyük zarar görürken, bazı vatandaşların araçları sular altında kaldı. Su baskınlarının bulunduğu bölgelerde ekipler müdahale ederek, zararın azaltılması için mücadele etti.

İzmir merkezi genelinde yoğun yağmur yağışı 21.00’dan itibaren tekrar başladı. İzmir Emniyet Müdürlüğü yağış nedeniyle yaptığı çalışmaları anlık olarak kamuoyuyla paylaştı. Müdürlüğün yaptığı açıklamada, “Mavişehir Opera Caddesi’nin 2043 sokak Ege Park ışıkları ile Bahçeşehir Koleji arası saat 21.00 civarında trafiğe açılmıştır. Alsancak 1. Kordonu trafiğe açma çalışmaları ise devam etmektedir. Başkaca trafiğe kapanan bir güzergah bulunmamaktadır” denildi.

Otoban’da Kaza

Otoban üzeri Pınarbaşı’ndan geliş Liman/Konak ayrımı İstanbul otoyol dönüşünde viraj içerisinde trafik kazası meydana geldi.. Tek şerit kapalı olup araç kaldırma çalışmaları devam ettiği bildirildi.

Mavişehir Göle Döndü !

Kuvvetli yağış nedeniyle Mavişehir Opera Caddesi’nin 2043 sokak Ege Park ışıkları ile Bahçeşehir Koleji arası trafiğe kapalı olup trafiği açmak için çalışmalar devam ettiği bildirildi. Gece 01.00’dan itibaren ilimizde etkili olan yağış ve kötü hava şartları neticesinde yer yer denizde taşmalar meydana geldi.  Yalı Bulvarı Karşıyaka Yelken Kulübü önü, Mavişehir Opera caddesi, Ege Park AVM çevresi, Bahçeşehir Koleji bölgelerinde su baskınları oluştu. Yine  Alsancak Polis Merkezi Amirliği ile Cumhuriyet Meydanı arası Kordonun tamamı,  Kordon Ordu evi ile Talatpaşa Bulvarı Starbucks önüne kadar, Kordon Çorbacı İsmet ile Ege Palas Otel ve devamında limana kadar su baskınları oluştu.

Tunç Soyer : “İklim Değişikliği Sonuçları Kapımıza Dayandı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağanak yağışlarda zarar gören esnafın yanında olduklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı, “Eskiden sadece televizyon ekranlarımızdan izlediğimiz uzak diyarlardaki iklim değişikliği sonuçları kapımıza geldi dayandı. İzmir, küresel olarak iklim değişikliklerindeki belirsizliklerden en fazla etkilenen kıyı kentlerinden biri oldu. Son 4 yılda aşırı şiddetli yağışlardan kent içinde 4 bini aşkın su baskınını, taşkınını yaşadık. Nedeni aşırı şiddetli yağışların sıklığı ve şiddetinin daha önceki yıllarla karşılaştırıldığında görülmedik bir şekilde artmasıydı. Artık iklim değişikliğinin belirsiz ve yıkıcı etkilerini daha sık yaşıyoruz. Dün gece de benzer bir doğa olayını yaşadık. Deniz olağan üstü yükseldi ve kıyılarımız su altında kaldı. 1873 yılından bugüne İzmir’de deniz seviyesi 1.5 metre yükselmiş. Her yıl da ortalama 3mm yükseliyor. 2050 yılına kadar da bu yükselişin artacağı ve 50 cm’ye varacağı öngörülüyor. İşte bu nedenle, İzmir’de her türlü alt yapı sistemimizi bu tür felaketleri önlemek için geliştiriyor, inşa ediyoruz. Yüzlerce kilometre yağmur suyu hattımızın inşası, Bostanlı gibi deniz kıyılarımızın bazı bölgelerinin yükseltilmesi ve süngerkent İzmir projemizi bu tür afetleri en aza indirmek için gerçekleştiyoruz. Tüm vatandaşlarımız emin olabilirler ki; iklim krizine karşı en köklü önlemleri alan kentiz. Dün geceden beri özellikle kıyı bölgelerimizde yaşadığımız olumsuzlukları çözmek için de 1200 personel ve 250 iş aracıyla görevdeyiz. Deniz taşmasından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hasar tespitlerini tamamlayıp, gücümüz yettiğince yanlarında olacağız” (izmirhaberleri.net)

 

 

Bir Cevap Yazın