İzmir Yukarı Kızılca Köyü Facebook Sayfası, İzmir’in Cennet Köyünü Tanıtıyor

Facebook Yukarı Kızılca Tanıtım ve Yardımlaşma Sayfası, İzmir’in cennet köyü  Yukarı Kızılca’dan güncel haberler verirken, köyde yaşayıp vefat etmiş insanlar hakkında da görsel bir arşiv niteliği taşıyor.
Sayfanın Kurucusu  Ali Erol “Safyamızda Yukarı Kızılca’nın doğal güzelliklerini,
vefat haberlerini, düğün ve önemli etkinliklerin duyurularını yaparak köy halkı ve köy dışında yaşayan köylülerimiz için önemli bir iletişim kaynağı sağlıyoruz. Sayfamızda Yukarı Kızılca köyünden doğal ve tarihi güzelliklerin fotoğraflarını paylaşıyoruz. Köyümüzde yeni açılan dükkanların haberlerine de yer veriyoruz” dedi.

Yöresel Ürünleri de Tanıtıyoruz

Sayfalarında Yukarı Kızılca Köyünde yetiştirilen yöresel ürünlerin de tanıtımını yaptıklarını belirten Erol, “Sayfamızda güncel haberlerin yanı sıra köyümüzün el emeği, göz nuru yöresel ürünlerinin de ücretsiz olarak tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ürünlerini tanıtmak isteyen köylülerimiz bizimle iletişim kurabilirler” diye konuştu.

Vefat Albümü İçin Katkı Bekliyoruz

Tarihi Han Kahvesinde açılan DİONYSOS LAPİS Kafe’de izmirhaberlerine bilgi veren Erol, sözlerine şu şekilde devam etti, “Köyümüzde 1950’ten günümüze kadar vefat eden köylülerimizin fotoğraflarını bulup, büyük bir arşiv haline getiriyoruz. Şu an sayfamızda yıl yıl vefat haberlerimiz mevcuttur. Büyük arşivimiz hazırlık aşamasındadır. Yukarı Kızılca’da yaşayıp vefat etmiş büyüklerimizin resimlerini bizlere ulaştırırsanız, arşiv hazırlanması noktasında bize çok büyük katkı sağlamış olursunuz” (izmirhaberleri.net)

Bir Cevap Yazın