İZMİRDE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

İZMİRDE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

17. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali İlçelerde Etkinlik Alanları – DİĞER
22-25 Eylül 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’ni bu yıl on yedinci kez düzenliyor. 10 ülkenin katılacağı dört günlük festival bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Açılış konseri Suzan Kardeş ile
Festival, 22 Eylül Cuma günü saat 18.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle başlayacak. Katılımcılar, açılışın ardından Kültürpark’a kadar kortej eşliğinde yürüyecek. Kültürpark Çim Alan’da halk dansları gösterilerinin ardından saat 21.30’da Suzan Kardeş konser verecek.

17. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’nin etkinlik programı şöyle:

23 Eylül 2023 Cuma
Açılış Töreni: Cumhuriyet Meydanı / 18.30
Açılış Korteji: Cumhuriyet Meydanı – Kültürpark / 18.45
Bu100’den Sergi Açılışı: Vasıf Çınar Meydanı / 19.15
Halk Dansları Gösterileri: Kültürpark Çim Alan / 20.00
Açılış Konseri “Suzan Kardeş”: Kültürpark Çim Alan / 21.30

23 Eylül 2022 Cumartesi
Halk Dansları Gösterileri: Buca Hasanağa Bahçesi / 19.00
Konser “Shukar Müzika”: Buca Hasanağa Bahçesi / 20.30
Halk Dansları Gösterileri: Bornova Çamdibi Atatürk Parkı / 19.00
Konser “Bando Rumeli”: Bornova Çamdibi Atatürk Parkı / 20.30

24 Eylül 2023 Pazar
Halk Dansları Gösterileri: Ödemiş Atatürk Mahallesi Salı Pazarı / 19.00
Konser “Ekrem & Erşan İkilisi”: Ödemiş Atatürk Mahallesi Salı Pazarı / 20.30
Halk Dansları Gösterileri: Menderes Görece Mahallesi Rumeli Parkı / 19.00
Konser “İzBB Mübadele Korosu”: Menderes Görece Mahallesi Rumeli Parkı / 20.30

25 Eylül 2023 Pazartesi
Halk Dansları Gösterileri: Karşıyaka Fikri Altay Mahallesi Ahmet Beko Futbol Sahası / 18.00
Konser “Rumeli Ekrem”: Karşıyaka Fikri Altay Mahallesi Ahmet Beko Futbol Sahası / 20.00

 

 

 

Şatoda Üç Saat Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi – DİĞER
18-22 Eylül

ŞATODA ÜÇ SAAT
Klasik batı müziğinin en büyük isimlerinden birisi olan Johann Sebastian Bach , Alman barok müzik bestecisi ve orgcusudur. Bach’ın müziğinde, sanatçının müzik üzerindeki teknik hakimiyeti, eserlerinin estetik güzelliği ve manevi derinliğine büyük saygı duyulmuştur. Johann Sebastian Bach’ın müzik hayatını anlatan “Şatoda Üç Saat” adlı hikayenin anlatımı, sanatçının eserleri eşliğinde ve eğitmen Alım Yanya anlatıcılığında gerçekleştirilecektir.

Etkinliğe 7-9 yaş arası çocuklara ücretsiz rezervasyonlu olarak 14.00 – 15.00 saatleri arasında katılabilecek. Çocuklarının etkinliğe katılmasını isteyen velilerin, 18-22 Eylül tarihleri arasında 293 38 19 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırmaları yeterli olacak.

Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır

30 Eylül 2023Eylül`de Gel Alpay Konseri İlçelerde Etkinlik Alanları – KONSER

27 Eylül çarşamba 20.30

 

 

 

 

 

KONSER
EYLÜL`DE GEL ALPAY KONSERİ
Eylül`de Gel Alpay Konseri 27 Eylül 2023 Çarşamba 20.30’da Karantina Meydanı’nda gerçekleşecektir.
 
Konserimiz Ücretsizdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anadolu Rock AASSO Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi – KONSER

ANADOLU ROCK AASSO
Anadolu Rock sevdası ile yola çıkan üç başarılı sanatçı Hakan Şensoy, Çağ Erçağ ve Nurkan Renda’nın dünya üzerinde ilk kez Anadolu Rock, viyolonsel solo, rock grubu ve senfonik tınılar ile gerçekleştireceği muhteşem konser Anadolu Rock-Bukalemun adlı konser Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak.
Bukalemun Projesi’nin ilk nüveleri 2015 yılının başlarında Çağ Erçağ ile Hakan Şensoy’un şef/solist olarak birlikte yapacakları bir konserin program seçimini tartışırken Hakan Şensoy’un “biraz renk değiştirelim” sözü ile ikili tarafından şekillenmeye başlamıştır. Akabinde Şensoy, Nurkan Renda ile aklından geçenleri paylaşmış ve renk değişimi tamamlanmıştır. Çağ Erçağ’ın uluslararası düzeydeki kusursuz çalgı yorumculuğu, Nurkan Renda’nın Rock Müziği’nin tüm ögelerine sahip engin bilgi birikimi ve Hakan Şensoy’un çalgı müziğinin olanaklarını zorlar devrimci yaklaşımı bir potada eritilmiş ve ortaya ülkemizde bir başka örneği olmayan  son derece renkli bir müzik paleti çıkmıştır.  Popüler müzik tarihimizde dinleyici ile aracısız bütünleşebilen parçalardan seçilen repertuvarın düzenlemelerinde Şensoy, klasik armoniden serial yazıya, minimal anlayıştan postmodern yaklaşıma kadar pek çok kompozisyon tekniğini denemiştir. Ancak gerek parçaların başlarına yazılan giriş müzikleri gerekse özgün düzenlemelerde kullanılan kompozisyon teknikleri popüler anlayışla sorunsuz olarak kaynaştırılmıştır. Nurkan Renda ise her türlü ciddi müzik elemanının tamamen gözetildiği bu yaklaşıma bir klasik gitarist ve rock sanatçısı olarak uçuk ancak bir o kadar da ustaca bir bakış açısı getirmiştir.
Biletler 15 Eylül Cuma günü kultursanat.izmir.bel.tr adresinden, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve İsmet İnönü Sanat Merkezi Gişesinden saat 10.00’da satışa sunulacak.
(Gişeler mesai saatleri içerisinde açıktır)
Bilet Fiyatları:
100 TL (H Kategori – Yüz Türk Lirası)
75 TL (G Kategori – Yetmişbeş Türk Lirası)
50 TL (F Kategori – Elli Türk Lirası)

DOLAP Distopik Gençlik Müzikali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi – TİYATRO 1 Ekim 2023 pazar 15.00

 

DOLAP DİSTOPİK GENÇLİK MÜZİKALİ
Dolap, olası bir gelecekte, zamanın belirlenmediği bir zamanda, bir okul koridorunda, okul dolaplarının önünde geçer. Gelenekler ve kurallar arasında kendi kimliklerini bulmak için en belirgin özelliklerini arayan gençlerin hikayesini anlatır.

Sistemin geleceklerini belirlemek ve topluluğun ortak faydası için doğru yere yerleştirmek üzere; kişilerin en belirgin özellikleri üzerinden bir sınava hazırladığı çocuklar kendilerini bulmak için çalıştırılırken sıkışıp kalmışlardır. Oysa insan ruhu, insanın yetenekleri zengindir, yaşam kısıtlanamayacak, düzleştirilemeyecek kadar canlı ve kuvvetlidir. Hele aşk. Bir gün gençlerden biri cesaretini aşktan alır ve açıkça kuralların dışına çıkar. Ve herkes kendi dolabının içindekileri ortaya çıkartmaya başlar. Hayat canlanır. Düz olan, aslen olması gerektiği gibi çeşitli iradi kavşaklara açılır.
Yazan\Yöneten: Yonca İnal
Oyuncular: Altan Akgün, Arman Selami, Aslan Yiğit Bacak, Ayris Ekşi, Beliz Atila, Defne Alıcı, Derin Karakan, Dina Urgancılar,
 Duru Hoşver, Ekin Aytekin, Ela Su Bozkurt, Elif Aydoğan, Elif Engür, Emir Berk Sezek, Kaan Başar, Melisa Kalafatoğlu,
Mira Sertdemir, Mira Türkmenoğlu, Mısra Vera Bacak, Nehir Aydoğan, Uzay Tiftikçi, Yusuf Selim Ünal, Zeynep Polat.

Ücretsiz Etkinlik

 

İzBBŞT- DELİ DUMRULİzBBŞT İsmet İnönü Sahnesi – TİYATRO

TİYATRO
İZBBŞT- DELİ DUMRUL
“Tek amacım yurttaşlarıma hizmet. Ben bugün bu köprüyü kurmuşum altında su yok belki, yarın başka yurttaşlar çıkar çay ırmak geçirir altından böyle kalkınır vatan!.. Geçen geçer, otuz akça; geçmeyenler tam kırk akça.”Yücel Erten’in yönettiği ‘Deli Dumrul’ İzmir seyircisine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosuyla yeniden merhaba diyor.
Güngör Dilmen’in bir Dede Korkut hikayesinden yola çıkarak kaleme aldığı Deli Dumrul, politik ve toplumsal sorunları bin yıl öncesinin Anadolu’sundan anlatıyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalardan 8 ödüle layık görülen Deli Dumrul, İzmir seyircisiyle buluşmak için sizleri bekliyor. 03 Ekim 2023 14E Ekim 2023 tarihleri arasında gösterim olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Uluslararası İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı

Avrasya bölgesinde düzenlenen en büyük pet fuarı olan 7. ULUSLARARASI PET İZMİR 2023 FUARI her yıl büyüyerek pet sektörünün merkezi haline gelmiştir. Avrupa’nın ikinci en büyük pet fuarı olan Pet İzmir Fuarı, katılımcı firmaların dünya pet sektörüne entegre olmasına her yıl köprü olmaktadır.

Uluslararası nitelikte düzenlenen PET İZMİR 2023 FUARI, sektörün ihracat hedeflerine en kısa sürede ulaşması açısından katılımcılarına uluslararası ziyaretçilerin yoğun bir ilgi gösterdiği, sektör profesyonellerinin sabırsızlıkla beklediği 4 gün sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük fuar alanı olan Fuarizmir / Gaziemir’de düzenlenen PET İZMİR 2023 FUARI, gelecek yıllarda da dünyada kendinden daha çok söz ettirmeye devam edecektir.

 

 

 

 

Haremden Özgürlüğe Türk Kadınının Bağımsızlık Öyküsü / Fotoğraf SergisiAhmed Adnan Saygun Sanat Merkezi – SERGİ
4 EKİM 2023
DOĞU VE BATI GALERİLER / GİRİŞ KATI

 

HAREMDEN ÖZGÜRLÜĞE TÜRK KADINININ BAĞIMSIZLIK ÖYKÜSÜ / FOTOĞRAF SERGİSİ
21. yüzyıl, ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde toplumsal değerlerin çöküntüye uğradığı, kapitalizm rüzgârı ile küreselleşen dünyamızın iklim krizi, pandemi, savaşlar ile insanların mutluluğu ve umudu adına zor bir dönemeç olarak karşımıza çıkmaktadır. Üretim toplumunun tüketim toplumuna dönüşmesi, küreselleşme ile birlikte üretimin kapasitesindeki artış, huzur ve güven duygusunu yitiren ve yalnızlaşan insanın tüketim çılgınlığı ile mutluluk arayışı, doğasından kopuk yaşamın doğması gibi birbirini tetikleyen nedenler ile dünya dengeleri sarsılmıştır. Dünya 2015 yılından beri 2030 yılını hedefleyerek yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele ve iklim değişikliğini düzeltmek için on yedi küresel amaç belirlemiş ve üzerinde uzlaşmıştır.
Hedeflere ulaşabilmenin yolu ise tüm dünyanın insani bir duyarlılığa sahip olmasını önceliklemektedir. Yaşanabilir bir dünya için yeni yollar bulmak, ortak değerleri anımsamak için farklı coğrafyalardaki başarılı dünya deneyimlerinin tanıtılması ve paylaşılması her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu Sergi, toplumsal cinsiyet eşitliği başta olmak üzere yeni dünya düzeni için pek çok detayı ile anılmayı, anımsanmayı ve tanıtılmayı hak eden bir örneği gün yüzüne çıkarmayı hedeflemektedir. Bilhassa Türk kadınının dünyanın pek çok ülkesinden önce elde ettiği haklar, Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyimlerini paylaşmayı gerektirmektedir.
Ez cümle bu sergi; bir ülkenin emperyalizme karşı açtığı bir savaşı nasıl zafere dönüştürdüğünü, ardından gelen devrimlerle olanaksız koşullarda bir halkın kendine yetebilecek ekonomik düzeni nasıl sağladığını, gerçek bir bağımsızlığın kadının ve erkeğin eşit koşullara sahip olması ile mümkün olduğunu gösteren bir deneyimi göz önüne serecektir.
Sergi fotoğrafları, Hamza Rüstem Koleksiyonu’ndaki geçtiğimiz yüzyılın başından ortalarına tarihlenen, odağında kadını gösteren binlerce fotoğraf arasından seçilmiştir.
Genç Türkiye Cumhuriyeti döneminin İzmir’inde kadının hakları, statüsü ve toplumsal değerini en çarpıcı biçimde aktaran binlerce fotoğraf, ulusal ve yerel tarih bilgileri ile şu ana kadar gerçekleştirilen araştırmalar uzanımında kendi kültüründen süzülen sergi temalarını yaratmıştır.
Sergimiz muhtelif ebatlarda 320 fotoğraftan oluşmaktadır. Ayrıca serginin 180 fotoğraf ve metinlerinden oluşan, Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan kitabı da üç bin adet basılmıştır.
 
Açılış: 4 Ekim 2023 Saat 18:00
Ziyaret Saatleri: Hafta içi ve Cumartesi 09.30-17.30, Pazar 12.00-17.00

 

 

ZBBŞT-Soytarılar Okuluİzmir Sanat – TİYATRO
08 EKİM 2023
22 EKİM 2023

 

İZBBŞT-SOYTARILAR OKULU
“Saygı! Düzen! Disiplin!”
Otoriter öğretmen Dr. Sinir`in inandığı eğitim sisteminin tanımıdır bu üç kelime. Karşısında ise eğlenmeye düşkün, isteseler de yerlerinde duramayan, kendi istedikleri gibi davranan dört haylaz soytarı vardır. Dersler tam bir curcunaya dönüşür ama ilginç bir şekilde başarıyla sonuçlanır. Herkes bu işe şaşırsa da Soytarılar Okulu`nun bir günü böyle yaşanır.
Friedrich Karl Waechter`in yazdığı, Yücel Erten`in çevirdiği, uluslararası çocuk tiyatrosunun klasiklerinden sayılan Soytarılar Okulu 30 Nisan`dan itibaren İzmir Sanat Merkezi`nde! Tüm çocuk seyircilerimizi oyunumuza bekliyoruz. 🙂 Unutmayın! “Bir burun yeter” (izmirhaberler.net)

 

 

 

 

 

#şatodaüçsaat  #soytarılarokulu #izmirfestival #tiyatro #sergi #ismetinönüsahnesi #konse #izmirkonser  #petfuarı #kültür #sanat #izmir

@izbbst @aassm_official

Bir Cevap Yazın