“İzmir’de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 8 Tutuklama”

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narlıdere İlçe Emniyet

“İzmir Emniyeti, Suç Örgütüne Karşı Başarılı Operasyon Gerçekleştirdi: 8 Tutuklama”

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışması neticesinde; A.A. isimli şahıs tarafından yönetilen suç örgütüne yönelik ilimiz genelinde yapılan operasyon kapsamında, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye olmak TCK 220/3, Nitelikli Yağma TCK 149, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma TCK 109, Kasten Yaralama TCK 86, 6136 SKM suçlarını işlediği anlaşılan suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir.

Şüpheli şahısların mağdurları ortak olma vaadiyle tuzağa düşürdükleri, plakası kapatılan araç ile kaçırdıkları, alıkoydukları ve silahla öldürmeye teşebbüs ettikleri haksız menfaat temin etmeye çalıştıkları anlaşılmıştır.

Narlıdere ilçesinde 6 şüpheli şahıs, plakası kapalı araç ile dur ihtarına uymayarak kaçtıkları esnada Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kovalamaca neticesi yakalanmış, araç içerisinde alıkoydukları mağdur şahısların da bulunduğu tespit edilmiş, şahısları kaçırmak için kullandıkları silahların bir kısmı ele geçirilmiştir; 

Soruşturmanın devamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından suç örgütüne üye olan diğer şüpheli şahısların bulunduğu işyeri ve ikamet adreslerine operasyon gerçekleştirilmiş, 3 şahıs daha gözaltına alınmıştır.

 

"İzmir Emniyeti, Suç Örgütüne Karşı Başarılı Operasyon Gerçekleştirdi: 8 Tutuklama"
“İzmir Emniyeti, Suç Örgütüne Karşı Başarılı Operasyon Gerçekleştirdi: 8 Tutuklama”

Operasyon sonucunda; 9 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

  • 9 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı operasyon kapsamında yapılan aramalar neticesinde toplam; 
  • 4 Adet Tabanca
  • 66 Fişek
  • Muhtelif sayıda uyuşturucu nitelikli hap ele geçirilmiştir. 

 

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Silahlı Suç Örgütü Kurma TCK 220/3 suçundan işlemleri tamamlanarak adli mercilere sevk edilen 9 şüpheliden, 8 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTIR. Suç Örgütü çökertilerek faaliyetlerine son verilmiştir.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.(izmirhaberleri.net)

 

Bir Cevap Yazın