İzmir’de ‘VIP Hemşirelik’ Skandalı !

İzmir’de Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sivil giyimli hemşirelerin protokol hastalarını karşılamak ve refakat etmek için görevlendirildiği öne sürüldü. Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Can Radyo’da Gazeteci-Yazar Erkan Doğan’ın Sağlık Arenası Programı’na konuk olduğu programda VIP Hemşirelik kavramını gündeme taşıdı. 

Demokratik Sağlık-Sen Başkanı Togan Demircan (sağda), Can Radyo’da Gazeteci-Yazar Erkan Doğan’ın konuğu oldu.

Demircan VIP Hemşirelik Hakkında Sağlık Bakanlığına Yazı Yazdık 

İzmir Çiğli’deki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıl önce VIP Hemşirelik denilen bir sistemin yönetmelikte olmamasına rağmen hayata geçirildiğini belirten Genel Başkan Demircan, “ Biz Demokratik Sağlık-Sen olarak konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yönetim Hizmetleri Müdürlüğü olmak üzere 3 yere soruşturma talebinde bulunduk. Ancak müracaatımıza rağmen herhangi bir soruşturma yapılmadı. VIP hasta ve hasta yakınlarına sivil kıyafetli hemşireler refakat ediyor. Hemşire arkadaşlarımızın da bu durumu neden kabul ettiklerini anlayabilmiş değiliz. VIP hemşirelik diye yönetmelikte böyle bir şey yok. Liyakatlı bir idarecinin böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğini biliyoruz. Sorumlu hemşirelerin görevi o partilerin yakınlarını acilde karşılamak değildir. İzmir adına da çok üzücü bir durum bu durumda olan arkadaşlarımız bize ulaşabilirler kendilerine her türlü yardımcı olabiliriz” dedi.  Demircan, hastane yeni yönetiminin VIP Hemşirelik uygulamasına son verdiğini sözlerine ekledi. 

“Sağlık Camiasının Sorunlarının Takipçisiyiz”

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı programda, banka promosyonları, taban teşvik ödemeleri, atama bekleyen sağlık çalışanları, sözleşmeli yönetici sistemi, sağlıkta mobbing, görevi başında vefat eden sağlık çalışanlarının şehit statüsünde sayılması konuları başta olmak üzere sağlık camiasında yaşanan sorunlara ilişkin soruları yanıtlayarak açıklamalarda bulundu.  (BİLİM SAĞLIK HABER AJANSI)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın