Karşıyaka Belediyesi’nin Şantiyesini Tanımadığımız Kişiler Kapattı!

Karşıyaka Belediyesi'nin Şantiyesini Tanımadığımız Kişiler Kapattı!

Karşıyaka Belediyesi‘nde belediye yönetimi ile sendika arasında gerilim devam ediyor. Belediye Başkanlığında yapılan açıklamada, Genel İş Sendikası üyesi olmayan, kim olduğunu bilmedikleri kişiler tarafından belediye şantiyesinin kapatıldığı öne sürüldü.

 

Yapılan açıklama şu şekildeydi, “DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nin yaptığı basın açıklaması üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamanın yapılması gerekliliği doğmuştur.

 

Karşıyaka Belediyesi İşçilerinin Söz Konusu Eyleme Katılmadıklarını, Dışarıdan Gelen Kişilerce Eylem Yapıldığını Tespit Ettik

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde geçtiğimiz Şubat ayında yapılan hukuksuz eylem üzerine tarafımızca yapılan suç duyurusunu konu alan bir basın açıklaması gerçekleştirmiştir. Açıklamada belediyemiz hakkında yapılan suçlamayı üzüntü ile öğrendik. Ne yazık ki yaşanan olay yanlış aksettirilmektedir. Gerçekleştirilen eylem, yetkili sendika şubesince alınmış bir karar üzerine usulüne uygun şekilde yapılmış bir eylem değildir. Bu eylemle ilgili en önemli hassasiyetimiz, Karşıyaka Belediyesi işçilerinin katılmadığı, dışarıdan getirilen kim olduğunu bilmediğimiz, tanımadığımız kişilerce gerçekleştirilmesidir. Bu yol kapatma, normal mesai saatinde hizmet araçlarının çalışmasına engel olacak şekilde yapılmıştır. Eylemciler konuşularak ikna edilmeye çalışılsa da eylem 2 saate yakın sürdürülmüştür. Hukuka uygun olmayan bu eylem, kamu hizmetini aksattığı ve engellediği için, adli makamlara bildirme gereği duyduk. Belediyemizin işleyişine engel olan benzer her türlü hukuksuz eylem için aynı tavrı göstermekten geri durmayacağımızı ifade etmek isteriz.

 

Ancak suç duyurusunun DİSK’in veya Genel İş sendikasının yönetimi ve kurumsal yapısına karşı yapılmadığının da altını çizmek isteriz. Başvuru, şantiye kapatma eylemini gerçekleştiren, belediyemizle bir çalışan bağı bulunmayan kişilerin tespiti ve bunlar hakkında işlem yapılması talebiyle yapılmıştır. Hak arayışı için sendikal haklar çerçevesinde yapılan her eylem bizim için saygıya değerdir. Bugüne kadarki tavrımız bu yönde olmuştur, bundan sonra da meşru zeminde yapılan eylemlerin yanında durmaya devam edeceğiz.”

Bir Cevap Yazın