Kemalpaşa’dan Deprem Seferberliği

Kemalpaşa’dan Deprem Seferberliği

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kemalpaşa’da başlayan yardım seferberliği sürüyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından, Kemalpaşa Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası ile toplamda 19 tır ve 13 kamyon dolusu her türden malzeme ile barınmak amacıyla kullanılmak üzere 2 konteyner bölgeye gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak gönderilen yardımların yanı sıra belediye bünyesinde oluşturulan ve bölgeye gönderilen 30 kişilik deprem yardım ekibi aracılığı ile yardım dağıtımı ilk elden gerçekleştirildi.

Kemalpaşa’dan Deprem Seferberliği
Kemalpaşa’dan Deprem Seferberliği

Karakayalı Bölgede

Çalışmalara deprem haberini aldıkları ilk andan itibaren başladıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘’ Yaşanan büyük depremi duyduğumuz andan itibaren bölgeden gelen bilgiler doğrultusunda yaşanacak olan tabloyu büyük oranda öngörerek gereken çalışmaları süratle başlattık. Sağ olsun Kemalpaşalı hemşehrilerimiz muazzam bir dayanışma örneği ortaya koyarak, gerek gelen yardımlar gerek çalışmalara destek olan yüzlerce gönüllü gencimiz ile bu önemli tabloyu oluşturmamızı sağladı. Acil ihtiyaç malzemelerini bölgeye gönderdikten sonra temin ettiğimi2 adet konteyner ile Hatay’ın Arsuz ilçesine giderek yaşanan tabloyu ve bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri yerinde gözlemledik. Yaşanan acı maalesef çok büyük, biz bu enkazı kaldırırız ancak tüm kurumların iş birliği yapması oldukça önemli. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.’’ Dedi.

 

Kemalpaşa Depremzedelere Kucak Açtı

Kemalpaşa Belediyesi bölgeden Kemalpaşa’ya gelmekte olan vatandaşlar için harekete geçti. İlçeye şu ana kadar gelen yaklaşık 30 aile için gerekli barınma, eşya ve erzak ihtiyacı tamamen giderildi. Kemalpaşa Belediyesi tarafından oluşturulan başvuru sistemi ile barınma imkanı sağlamak isteyen vatandaşlar ile eşya desteği sunmak isteyen vatandaşlar taleplerini iletmeye devam edebilecekler.

Sosyal Ve Psikolojik Destek Sağlanacak

Depremzede vatandaşların ilçeye yerleşmelerinin ardından belediye bünyesinde bulunan sosyolog ve psikologlar düzenli olarak ailelere destek sağlayacak. Ayrıca Kemalpaşa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kemalpaşa Eğitim Merkezi, kreş ve destek kursları ile ücretsiz eğitim imkanı sağlanacak. (İzmirHaberleri)

Bir Cevap Yazın