“MEB: Afet Bilinci Projesi Tanıtıldı”

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlık Başöğretmen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Afet Öncesinden Sonrasına Eğitim Projesi” tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Bakan Tekin, Filistin-İsrail çatışmasına da değindi. Filistin’deki masum çocukların İsrail’in saldırılarında hayatını kaybetmesini vahşet olarak nitelendiren Tekin, Filistin’de hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi. Bakan Tekin, afetlerin sadece depremle sınırlı olmadığını belirterek, Türkiye’de yaşanan sel afeti ve iklim değişikliğine bağlı olaylarda beşeri unsurların etkisinin olduğunu vurguladı. Afetlerin önlenmesinde eğitimin hayati bir rol oynadığını ifade eden Tekin, çocuklara afet bilinci kazandırmak ve doğaya saygılı bireyler yetiştirmek amacıyla başlatılan projenin önemine vurgu yaptı.

Önemli Bir Adım

Bakan Tekin, dünyanın birçok bölgesinde üst üste büyük afetler yaşandığını hatırlatarak, Bakanlık olarak çocuklara eğitim veren birimlerin felaketlerin önlenmesi ve insanların katkısının azaltılması konusunda sürekli hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. UNICEF ile yürütülen bu çalışmanın, felaketlerle karşılaşıldığında nasıl davranılması gerektiği ve felaketlerin önlenmesi noktasında neler yapılması gerektiği konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi. Bakan Tekin’in konuşmasının ardından UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi’ye Türk kültürünü temsilen hazırlanan çini işlemeli tablo hediye ettiği ve toplantının hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdiği belirtildi.

Afet Öncesi, Sırası ve Sonrasında Eğitim

Proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekiplerinin niteliklerinin artırılması hedeflenirken, aynı zamanda afet dönemlerinde eğitim öğretim hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, afet bilincinin artırılması ve öğrencilere, öğretmenlere ve vatandaşlara afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitim verilmesi amaçlanıyor. Projede ayrıca MEB Afet ve Acil Durum Eylem Planı güncellenmiş ve öğrencilerin afet farkındalıklarını artırmaya yönelik içerikler oluşturulmuş. İçeriklere MEB AKUB elektronik platformundan erişim süreci daha aktif bir şekilde yönetilmiş.(Bilim ve Sağlık ve Haber Ajansı)

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın