Memur Maaş Zammına Demokratik Sağlık Sen’den Tepki!

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan memur maaş zam oranları konusunda basın açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En düşük devlet memuru maaşı kamu işçisinin maaşının altında olmayacak, en düşük memur maaşı 22. 000 TL olacak.” açıklamasının ardından geçtiğimiz günlerde açıklanan memur maaş zammıyla memur maaşları 22.017 TL olmuştu. Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan bu zammın üzerine, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı üzerine çekilmesi gerektiğini halen savunduklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız’dan bugün plan bütçe komisyonunda görüşülecek olan memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan %17,55 zam oranı ile seyyanen yapılan 8077 TL tutarın gazi meclisimizde revize edilmesini, kamu görevlilerinin ve emeklilerin bu haklı talebini ve dahi talebimizi sizler aracılığı ile yinelemiş olalım.” açıklamasında bulundu.

Memur Maaş Zammına Demokratik Sağlık Sen’den Tepki!

“Memurun Alım Gücü Diye Bir Şey Yok. Memurun Geçim Derdi Var.”

Başkan Demircan Memur Sen ve diğer tüm konfederasyon üyelerinin memurları mağdur ettiklerini ifade ederek “Bugün memur arkadaşlarımız konfederasyonlar yüzünden başını sosyal medya hesaplarındaki hashtaglardan kaldıramıyor. Memur hesap uzmanı oldu, memur birlikte çalıştığı 4/D’li arkadaşları ile kendi maaşını kıyaslamak durumunda kaldı. Memurun alım gücü diye bir şey yok. Memurun geçim derdi var. Bunların vebali başta Memur Sen ve üyeleri ile diğer konfederasyon ve üyelerinindir. Hiç kimse hükümete sitem edemez, sitem edilecekse, eleştirilecekse muhatap maalesef memuru temsil eden yapılardır!” şeklinde konuştu.

Diğer sendika temsilcilerinin grup başkan vekillerini ziyaret ederek, açıklanan zam oranlarının iyileştirilmesini talep etmeleri üzerine Başkan Demircan, “Eyy Memur Sen, bu talepleri biz de iletiyoruz. Senin yetkili konfederasyon olarak gücün sadece buna mı yetiyor? Bu oranlar karşısında bir eylem planın var mı? Yoksa açıklanan yüzdelik oran karşısında kendi zam oranlarınızı kıyaslayıp “Allah Bereket Versin” mi diyorsunuz, bu sorumuz sadece Memur Sen Konfederasyonuna değil, Kamu Sen Konfederasyonu ne planlıyor?” sözlerine yer verdi. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Memur Maaşına Demokratik Sağlık Sen’den Tepki!

Kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bir Cevap Yazın