Menemenli Gaziler Barış ve Özgürlük Bayramı’nda Kıbrıs’ta

Menemenli Gaziler Barış ve Özgürlük Bayramı’nda Kıbrıs’ta

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 kahraman Kıbrıs Gazi’si ile birlikte, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Pehlivan ayrıca kutlama töreni için körfez turundan Kıbrıs’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin açılış törenlerinde de hazır bulundu.

 

Gazilere Yoğun İlgi
Gazilere Yoğun İlgi

Menemenli Gazilere Yoğun İlgi

Menemen Belediyesi tarafından Kıbrıs’a götürülen Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 Kıbrıs Gazisi, gündüz yapılan açılış törenlerinin ardından akşam saatlerinde gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı. Menemen Belediyesi korteji eşliğinde geçit töreninde yer alan gazilerimizin geçişi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ilgiyle karşılandı.

Resmî geçit töreni sonrası 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Aydın Pehlivan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde soydaşlarımıza yapılan zulmün son bulması için bundan 49 yıl önce Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş önderliğinde yapılan barış harekâtının haklılığına değindi.

 

“Kıbrıs Türkü Büyük Türk Milleti'nin Ayrılmaz Bir Parçasıdır”
“Kıbrıs Türkü Büyük Türk Milleti’nin Ayrılmaz Bir Parçasıdır”

“Kıbrıs Türkü Büyük Türk Milleti’nin Ayrılmaz Bir Parçasıdır”

KKTC’nin kuruluşunun 40. yıldönümünde, soydaşlarımızın özgür ve bağımsız yaşayabilmelerinde yapılan harekâtın ve dolayısıyla şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük pay sahibi olduğuna değinen, Pehlivan, “Onlar için ne yapsak az. Onlara minnet borçluyuz. Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan gazilerimiz için her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemli bir gücü var. Çünkü yanı başında Anavatan var, Türkiye var, Türk halkı var. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla, aynı duyguyla, aynı inançla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olacağız. Ülkemiz Barış Harekâtı’nı Kıbrıs Adası’nın eşit sahiplerinden biri olan Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirmiştir. Bu konudaki kararlılığımızı tüm dünya bugün
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında bir kez daha görmüştür. Kıbrıs Adası’nın ve Doğu Akdeniz’in zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduğunu zannedenler, bugün olduğu gibi gelecekte de, karşılarında Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kararlılığını bulacaklardır. Bizler Kıbrıs Adası’nın Doğu Akdeniz’de gerginlik alanı değil, huzur ve barışın simgesi olmasını istemekteyiz, nitekim bugün açılan Uluslararası Ercan Havalimanı da bunun bir göstergesidir. Barış isteyenlere her zaman dost elimizi uzatmaya açığız. Aksi takdirde de Anadolu ve Kıbrıs’ta ki Türk milletinin karşılıklı bağlılığının ve gücünü sorgulayanlar, ne kadar büyük bir yanılgı içinde olduklarını 49 yıl önce acı tecrübelerle anlamışlardır. Kıbrıs Türkü, Büyük Türk Milleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu gerçeği değiştirme hayali içinde olanlar beyhude bir amaç uğruna çabaladıklarını er ya da geç fark edeceklerdir.” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın